Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бременните жени не трябва да бъдат тъжни

Депресията по време на бременност може да се отрази на здравето на бъдещото бебе, както установили учените. Затова бъдещата майка не трябва да пада духом. Бебето в утробата на майка си много зависи от отва какво тя яде и пие, колко часа спи от какви вредни навици още не се е отказала.
Но здравето на бебето е свързано също и с настроението на майката. Така смятат учените от Медицинската школа при Университета в Мичиган.
Те установили, че родените от депресирани майки деца имат по – високо ново на стресовите хормони в организма си. Имат понижен мускулен тонус и други неврологични и поведенчески различия от децата, родени от майки в нормално психично състояние.
„ Ние намираме две възможни обяснения за това явление – казва авторът на изследването д – р Делия Васкез, професор по психология и педиатрия. Или бебетата са по – чувствителни към стреса на майката и по  този начин реагират на него, или те не са в състояние да потиснат собствената си стресова реакция”. Изследвателните наблюдения 154 бременни жени над 20 години, при които засекли симптомите на депресия на 28– ма и 37- ма седмица. А също и след раждането на бебетата. За измерване нивото на стресовите хормони вземали кръв от пъпната връв, а след две седмици провеждали специални тестове за оценяване на моторните навици на плода, както и реакциите съм различните стимули и стресове.
Учените още не са готови да кажат как се отразяват и дали въобще се отразяват тези изменения върху здравето на децата в следващата година от живота им.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Бременните жени не трябва да бъдат тъжни

  1. Pingback: Щастието на човека се кодира още в утробата на майката! | Лекува нет

  2. Pingback: Чакате бебе?! Научете се да бъдете родители! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *