ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

УЛТОП / ULTOP

Съдържа омепразол, захароза, царевично нишесте, хидроксипропил целулоза, тежък магнезиев карбонат, натриев лаурилсулфат, кополимер на метакрилова киселина – етил акрилат, талк, макрогол 6000, титаниев и железен диоксид, желатин

Предназначение

Капсулите УЛТОП се назначават на пациенти, които страдат от повишена киселинност на стомашните сокове. Приемът на продукта потиска свръхпродукцията на солна киселина, което дава възможност за нормализиране състоянието на стомашната лигавица и лигавицата на хранопровода. Неутрализира болката и възпалението.

Препоръчва се при язва на стомаха и/или дванадесетопръстника; при заболяване, свързано с хеликобактер пилори; при последици от продължително въздействие върху стомаха на някои медикаменти; при гастро-езофагеален рефлукс и болест на Цьолингер-Елисън. Подходящ за профилактика и лечение.

Как се приема

Най-често препоръчваната дневна доза от продукта е една капсула, но по лекарска преценка е възможно да се взема два пъти дневно по една капсула. При заболяване, провокирано от хеликобактер пилори, приемът е съчетан с антибиотици.

Най-добре е капсулата да се взема сутрин на гладно, с вода. Допуска се разтваряне на капсулата и прием на съдържимото с една супена лъжица сок. Приемът обикновено продължава 3-4 седмици, до пълно овладяване на патологията.

Ако приемът е пропуснат, капсулата се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не се допуска прием на две капсули едновременно! Превишаването на нормалната доза може да провокира коремна болка и главоболие, пресъхване на устата, замъгляване на зрението, ускорен пулс или сънливост.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт обикновено се приема добре; страничните ефекти са сравнително редки и в повечето случаи – преходни. Медицинска намеса е необходима при симптоми на алергия – оток на лицето и гърлото, силен сърбеж, обриви, затруднено дишане. Има данни за чернодробни отклонения с изразено пожълтяване на кожата и склерите, променвило настроение, постоянна умора, необясними подкожни кръвонасядания.

Понякога след първите приеми се получават смущения във функциите на стомашно-чревния тракт: гадене, метеоризъм, болки в корема, диария или запек. Ако страничните ефекти бележат прогресия, задължително се прави медицинска консултация. При симптоми на алергия незабавно търсете лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

УЛТОП не се назначава при алергия към някоя от съставките на продукта или други, съдържащи омепразол.

Не се препоръчва за деца и подрастващи под 16 години.

Медикаментът се прилага само след категоричното заключение, че пациентът не страда от злокачествени заболявания на стомаха и хранопровода.

Избягва се по време на бременност освен при доказана крайна необходимост. Не се прилага при кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на УЛТОП с други медикаменти следва да бъде проанализирано от лекуващия, тъй като при паралелен прием се променят интензивността на въздействие и отделянето на продукти от лекарствения разпад. Отнася се за лекарства като диазепам, варфарин, дисулфирам, кетоконазол, циклоспорин, ампицилин, желязосъдържащи продукти.

Особено важна е преценката в случаите с хеликобактер пилори, когато освен УЛТОП и антибиотик пациентът трябва да приема и други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за 28 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *