ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Минералната вода в село Ягода е сред най-лековитите в Европа

Лечебната вода в село Ягода помага при неврологични проблеми

Минералната вода в село Ягода, област Стара Загора, е сред най-лековитите в цяла Европа. Тя извира с 54 градуса и доказано помага при кожно-венерически, неврологични и хронични болести на периферната нервна система. Силно се препоръчва за възстановяване на спортисти.

минералната вода в село Ягода
Банята в село Ягода ще бъде реставрирана

Специалисти коментират, че тази вода не е добра за пиене, тъй като съдържа прекалено голямо количество флуор. Затова в бъдеще на това място ще бъдат изградени СПА комплекси и лечебни центрове. Очаква се през следващите 3-4 години да бъдат направени големи инвестиции.

Най-забележителната сграда в село Ягода безспорно е банята. Тя е пострена между далечните 1928 и 1934 година. Въпреки интересната си архитектура, култовата сграда от години пустее. Добрата новина е, че ремонтът й вече е приоритет на държавните институции, а министърът на регионалното развитие е обещал нужните 1,5 млн. лева за цялостно реновиране. След това предстои пускане на банята в експлоатация.

Село Ягода се намира на 20 минути с кола от Стара Загора и Казанлък. Тук се намират десетки извори с лечебна минерална вода. Голяма част от тях са с невероятни показатели, а използваемостта им е почти нулева.

Поради уникалните си географски, природни и водни находища, в близко бъдеще Ягода може да се превърне във водещ балнео-лечебен център на Балканския полуостров.

Източник: https://littlebg.com

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс възстановява функциите на мозъка след прекаран инсулт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *