ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПАМАТОН  /  PAMATON

Съдържа магнезиев DL-аспартат тетрахидрат, калиев DL-аспартат хемихидрат, микрокристална целулоза, повидон, натриев нишестен глюколат (тип А), колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, съполимер на метакрилова киселина метакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, макрогол 6000

Предназначение

ПАМАТОН е комбинация от активни съставки, съдържащи магнезиеви и калиеви йони. Калият е важен за качественото предаване на нервни импулси, за нормално функциониране на мускулите, за сърдечната дейност. Магнезият е с отговорни функции в поддържането на електролитния баланс, нервно-мускулната възбудимост, пропускливостта на клетъчните мембрани.

Продуктът се прилага при нарушения на електролитния баланс, дефицит на калий или магнезий в организма; при болестни състояния с интензивно повръщане или диария; при  нарушения на сърдечния ритъм, свързани с електролитни нарушения.

Продуктът е подходящ за терапии при пациенти със застойна сърдечна недостатъчност – особено ако са лекувани с калий губещи диуретици или дигиталисови гликозиди.

Как се приема

Продуктът се приема перорално, след хранене. Обичайната доза е три пъти дневно по две таблетки. Допустим е прием по схемата 3х3 дневно в продължение на една седмица. За профилактика или поддържащо лечение приемът е три пъти дневно по една таблетка.

Ако е пропуснат прием, пациентът следва да изчака времето за следващия и да вземе обичайната доза. Предозирането може да провокира симптоми като мускулна слабост, умора, смущения в сърдечния ритъм. Необходима е медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на този продукт са редки; възможно е пациенти да се оплакват от гадене и повръщане, стомашно неразположение, разстройство, забавен пулс и понижено кръвно налягане, спазми и проблеми в дишането; нарушения в сърдечния ритъм, отклонения в показателите на кардиограмата.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не бива да се приема при алергия към някоя от съставките му.

ПАМАТОН е противопоказан при метаболитна ацидоза, повишено съдържание на калий и/или магнезий в кръвта, при бъбречна недостатъчност – остра и хронична; при кардиогенен шок, нарушена проводимост на сърдечните импулси, миастения гравис, болест на Адисон.

Рискови пациенти, за които се преценява в индивидуален план безопасно ли е приложението на продукта, са болни от язва, с чревно стеснение или запушване, при забавено опразване на стомашното съдържимо и др.

Бременни и кърмачки могат да вземат този продукт само при крайна необходимост и под лекарски контрол.

Не се прилага за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможно е приемът на продукта да причини хиперкалиемия, ако пациентът взема едновременно с него калий съхраняващи диуретици, нестероидни противовъзпалителни, хепарин, циклоспорин, АСЕ-инхибитори. Магнезият може да усили въздействието на миорелаксанти и анестетици, но да отслаби това на някои антибиотици. ПАМАТОН потиска усвояването на железни соли, натриев флуорид и тетрациклин; затова при наложителен паралелен прием трябва да се спазва тричасова пауза между приема на тези лекарства и коментирания медикамент.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *