ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАЛИНОР / KALINOR

Съдържа калиев цитрат, калиев хидрогенкарбонат, безводна лимонена киселина, глюкозен сироп, макрогол 6000, захарин, захароза, лимонова есенция

Предназначение

КАЛИНОР е продукт за калиево-заместителна терапия под формата на ефервесцентни таблетки. Препоръчва се при хипокалиемия – дефицит на елемента в организма, особено при метаболитна ацидоза; при провокирани от дефицита патологии на нерви и мускули, както и при свързана с това състояние сърдечна аритмия.

Продуктът е препоръчителен и при хипокалиемия, свързана с приема на някои медикаменти за сърдечни заболявания; при диабетна кетоацидоза, камъни в бъбреците – за лечение или профилактика.

Как се приема

Най-често се препоръчва прием на една до три таблетки дневно. Дозата се съобразява с индивидуалните потребности и характера на здравословния проблем. Таблетките се разтварят в 100-200 мл вода; разтворът се изпива на глътки в рамките на десетина минути, най-добре по време на хранене. Продължителността на приема трябва да бъде определена от лекуващия.

При дефицит на калий, сърдечна аритмия или проблеми с нерви и мускули свързани с калиев дефицит, както и профилактично – приемът се определя индивидуално, но не повече от 4 таблетки дневно.

При профилактика срещу камъни в бъбреците най-често приемът е 1-2 таблетки дневно или повече, но не над бариерата от 4 таблетки.

Ако е пропуснат прием, таблетката се приема при първа възможност или се изчаква обичайното време за следващия. Не бива да се приема повече от една ефервесцентна таблетка наведнъж с цел наваксване. При предозиране са възможни смущения на сърдечната дейност, затова е препоръчителна консултацията с лекар.

Прекратяването на приема става по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи приемът на КАЛИНОР може да причини сърбеж и оток на лицето; обикновено симптомите се проявяват при алергични пациенти, които страдат от сенна хрема или алергия към домашен прах. Има информация за проявени странични ефекти от рода на гадене и повръщане, стомашни смущения – киселини, оригване, както и болки в корема, метеоризъм, диария.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАЛИНОР не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Не се дава при хиперкалиемия, дехидратация, нарушени функции на бъбреците, болест на Адисон, при GAMSTORP синдром – наследствено заболяване, изразено в епизоди на паралич пора високи стойности на калий в организма.

Рискови пациенти, които трябва да бъдат проследявани при терапия с КАЛИНОР, са тези със сърповидно клетъчна анемия, лекувани с АСЕ-инхибитори, нестероидни противовъзпалителни, калий-съхраняващи диуретици и др.

Взаимодействие с други медикаменти

При терапия с КАЛИНОР специално внимание се обръща на възможното съвместяване с продукти като сърдечни гликозиди, калий-съхраняващи диуретици, АСЕ-инхибитори, периферни аналгетици, нестероидни противовъзпалителни.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 15 ефервесцентни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *