ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОКТЕНИСЕПТ / OCTENISEPT

Съдържа Aqua Purificato, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Octenidine HCl. Продуктът е за локално външно приложение.

Предназначение

ОКТЕНИСЕПТ се препоръчва в случаи на натъртвания и нараняване в лека до умерена степен; при изгаряния – включително слънчеви. Гелът поддържа естествената влажност на травмираната кожа и предотвратява инфектирането на наранени зони благодарение на тънкия филм, който се образува при полагането на крема. Защитният слой гел ОКТЕНИСЕПТ предпазва мястото на поразяване от проникване на патогенни бактерии и ускорява зарастването.

Как се приема

Полагането на крем ОКТЕНИСЕПТ в проблемен участък на кожата се прави 1-2 пъти на ден. Правилото е следното: при възможност веднага след инцидента, предизвикал нараняването, се прави обработка с антисептичен разтвор тип ОКТЕНИСЕПТ. След това неголямо количество гел се нанася тънко върху болното място. В някои случаи е необходимо да се направи превръзка или да се постави гипс. Процедурите се изпълняват редовно, докато не се установи пълно зарастване на раната.

Няма опасност, ако положеното количество гел е твърде много. Пациентът не бива да се смущава също ако случайно е пропуснал процедура – тогава обработката на раната с ОКТЕНИСЕПТ се изпълнява при първа възможност, след което може да продължи по обичайния ред.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи ОКТЕНИСЕПТ провокира алергични реакции – изразени са в сърбеж и обриви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от неговите съставки.

Не бива да се поглъща или да попада в очите.

Този продукт не е предназначен за инжекции или инфузионно вливане.

ОКТЕНИСЕПТ не може да се използва едновременно с други продукти за локално външно приложение.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия при системни терапии, провеждани паралелно с ОКТЕНИСЕПТ. В сила е предупреждението да не се правят апликации едновременно с този и други подобни продукти.

Пациентът информира лекуващия за всички медикаменти, които е приемал до нараняването с прилагане на ОКТЕНИСЕПТ, и които трябва да продължи да приема заради други здравословни проблеми. При необходимост се внасят корекции в комплексната терапия, така че да няма вреди за пациента.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 20 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *