ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕТАК / BETAC

Съдържа бетаксолол, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен глюколат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, титанов диоксид, поливинилов алкохол, талк, лецитин, ксантанова гума

Предназначение

БЕТАК е медикамент от типа кардиоселективни бета-адренорецепторни блокери. Прилага се за лечение на хипертония и стенокардични пристъпи.

Как се приема

Този продукт се приема по лекарско назначение. Най-често препоръчваната дневна доза е 20 мг.

Лечението при пациенти с бъбречна недостатъчност или на хемодиализа трябва да започне с доза от 5 мг веднъж дневно. Тази доза може да нараства с по пет мг на всеки две седмици, докато се достигне оптималната от 20 мг на ден. Корекциите се извършват под лекарски контрол. Такава схема се прилага и при лечението на хора в напреднала възраст.

Ако е пропуснат прием дозата се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Не бива да се приема повече от обичайното с цел компенсиране. При предозиране задължително се търси медицинска консултация.

Спирането на приема става по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Необходима е спешна медицинска помощ в случаите, когато приемът на БЕТАК провокира промяна в сърдечния ритъм, болка в гърдите, слабост и замайване. Възможни са и симптоми като обриви и оток на лицето, гърлото и езика.

Сред честите странични ефекти са гадене и болки в корема, виене на свят, главоболие, слабост, умора.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕТАК не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Рискови пациенти, които се консултират предварително дали този медикамент е безопасен за тях, са тези с астма и белодробни заболявания, диабет, чернодробни и бъбречни проблеми, болести на щитовидната жлеза, с глаукома и псориазис.

Медикаментът не може да се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки биха могли да вземат БЕТАК само ако лекарят прецени това за безопасно.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът задължително информира лекуващия за лекарствата, които е приемал доскоро или трябва да продължи приема им заедно с БЕТАК. Специално внимание изисква режимът на безопасно съчетаване с лекарства за хипертония, за понижаване на кръвната захар, за лечение на сърдечни болести.

_______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *