ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГЛЮКОБАЙ / GLUCOBAY

Съдържа акарбоза, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, царевично нишесте

Предназначение

ГЛЮКОБАЙ е медикамент за диабетици. Съдържа биосъставката акарбоза, която действа в зоната на тънките черва; тя забавя разграждането на въглехидратите и повишаването на кръвната захар след прием на храна. Приемът на този продукт позволява ефективен контрол върху стойностите й в комплекс с подходяща диета.

С ГЛЮКОБАЙ се намалява рискът от чувствителни колебания за стойностите на кръвната захар в рамките на денонощието; при подходящ режим продуктът съдейства за намаляването им, без да се достига до състояние на хипогликемия.

Продуктът се препоръчва като част от комплексна терапия при диабет1 и за превенция на диабет2.

Как се приема

Терапията с ГЛЮКОБАЙ трябва да започне с ниски дози, определени индивидуално от специалист. Най-често това са три пъти дневно по половин таблетка от 100 мг, но в някои случаи приемът може да стартира с еднократен прием или прием два пъти дневно по половинка. При необходимост дозите могат да се увеличават, обикновено до 3х1 таблетка, само в редки случаи схемата е 3х2. Има значение дали потребителят е със захарен диабет или става дума за профилактика срещу диабет2.

Таблетките се поглъщат цели с вода преди хранене или се сдъвкват с първите хапки храна. Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващото хранене. При предозиране са възможни смущения от рода на болки в корема, метеоризъм и диария.

Продължителността на приема се определя индивидуално от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са интензивното образуване на газове в корема, както и болки в корема и разстройство. Тези симптоми са преходни и след началния етап на терапията затихват.

В по-редки случаи могат да се получат храносмилателни отклонения, гадене и повръщане, отклонения в чернодробните функции. Възможно е потребителят да развие жълтеница или отоци на долните крайници.

Има данни за пациенти, които са развили алергични реакции и/или тромбоцитопения, т.е. намаляване на тромбоцитите в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не трябва да се приема при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан при тежки бъбречни и чернодробни увреждания. Приемът през първите 6-12 месеца на терапията изисква контрол над чернодробните ензими и кръвната захар. При неточно определена доза са възможни състояния на хипогликемия, особено ако пациентът приема и други медикаменти с подобно въздействие.

Този продукт не трябва да се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки не трябва да приемат този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

При комплексна терапия с продукти за диабетици трябва да се държи сметка за дозите, за да не се провокира хипогликемия. Това се отнася за случаите с метформин, инсулин, сулфанилурея.

Препоръчително е ГЛЮКОБАЙ да не се комбинира с дигоксин – при сърдечна недостатъчност, тъй като влияе върху ефективността му.

ГЛЮКОБАЙ не се комбинира с колестирамин, активен въглен и храносмилателни ензими.

При терапия с този продукт консумацията на тръстикова захар причинява стомашен дискомфорт.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *