Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятна атака: Как се лекува диария правилно и евтино

Лятото е време за токсикоинфекция с храна, бактериално и вирусно отравяне и накрая – диария на пътника

диария
Как се лекува диария без да се харчат излишни пари?

Как да се справим с диарията без да харчим прекалено много пари?

В тази статия ще стане дума за така наречената народна фармако-икономика – наука за това как се купуват лекарства без да се прави компромис с лечението и как ефективно да се излекува дадено състояние без странични ефекти, усложнения и ненужни разходи.

И така, налице е диария – какво да направим, за да се справим?

1. Правилото за бърза помощ. Често диарията се появява внезапно. В такива случаи препаратите с активна съставка лоперамид са оптимален избор. Например, бързодействащите таблетки помагат бързо, но са много по-скъпи от конвенционалните хапчета с лоперамид, например. Ето защо, ако прекарвате много време на път, ако пътувате или сте далеч от дома, по-добре е да имате на разположение най-малката опаковка от такива бързодействащи лекарства (например Смекта Гоу). Ако е необходимо, те могат да бъдат взети 1-2 пъти, а след това обичайните, по-евтини форми с лоперамид ще довършат тяхната работа.

2. Правилото за разумна достатъчност

За щастие, повечето летни диарии са краткотрайни и обикновено не продължават повече от 2-3 дни. В тази връзка, няма нужда да се харчат пари за големи опаковки таблетки, които ще останат. Не винаги срокът им за годност позволява да се ползват дълго време. Ето защо, при покупка, вижте каква е дневната доза и я умножете по 3. Това ще бъде оптималното количество, което ви е нужно.

3. Общо правило. То играе голяма роля в избора на лекарства с лоперамид, по-малка за лекарства с нифуроксазид и почти няма роля за всички други лекарства, които се използват при диария. Дори френската Смекта не е много по-скъпа от другите препарати, чиято основна съставка е пречистена глина (малко хора знаят, че тези препарати представляват определена истинска глина, която е преминала през процес на преработка).

Цените на така наречените лоперамиди, в една и съща в доза, лекарствена форма и брой таблетки, но от различни производители, могат да се различават десетократно. Сред тях има ясен лидер в цената. Но това не означава, че генеричните лекарства са по-лоши от оригинала.

4. Правилото на интернет, което е важно при закупуването на повечето лекарства

Правилото на интернет гласи, че лесно може да проверите цената на различните лекарства в интернет. Това означава, че можете да сравните цената на средствата преди закупуване в различните аптеки и да направите своя избор от най-близката и евтина аптека.

Важно е!

Кога трябва спешно да се обърнете към лекар:

Случва се така, че диарията не е просто диария, а протича в остра форма, която може да причини дехидратация. Това е много опасно за възрастните и изключително опасно за децата.

Бъдете внимателни за:

– Съпътстващо повръщане, особено обилно и течно.

– Температури над 38,5–39 градуса.

– Интоксикацията е състояние, което е много подобно на грип: болка в главата, слабост в цялото тяло, инхибиране на съзнанието.

– Ако диарията не изчезне след 2-3 дни (при малките деца дори и един ден само с диария е притеснителен) или когато състоянието не се подобри.

Алармени сигнали:

– При дизентерия в изпражненията има кръв или слуз. Типично болезнено желание за изхождане с болка и къркорене в долната част на корема.

– При холера е налице обилно течно изпражнение, което прилича на оризова вода.

Експертно мнение: Гастроентеролог, кандидат на медицинските науки доктор Константин Спахов:

Константин Спахов

При тревожни симптоми (виж „Важно е!“), самолечението трябва да бъде спряно. Нужно е да се направи спешно лечение след консултация с лекар, тъй като диарията е коварно заболяване. Трябва да разберете, че лекарствата за диария, официално продавани свободно, имат различни ефекти и принадлежат към различни групи лекарства.

Препаратите с лоперамид забавят работата на червата, понякога дори причиняват запек. Те са ефективни лекарства, но трябва да разберете, че те нямат ефект върху бактериите, вирусите и токсините, които причиняват диария. И ако на фона на такова лечение има повишаване на температурата или интоксикацията се проявява като главоболие, болки в тялото и други грипоподобни симптоми, лечението ще е неефективно и дори опасно. Необходимо е да се консултирате с лекар.

Трябва да се има предвид, че диарията може да възникне както заради бактерии, така и да бъде причинена от вируси

И в двата случая лечението е различно и се назначава от лекар след обстоен преглед и изследвания.

При лека и умерена диария от всякакъв произход могат да бъдат полезни препарати от глина, активен въглен и други адсорбенти, които изчистват токсините, бактериите и вирусите. Но тяхната ефективност често не е толкова изразена. Но пък те предлагат оптималното третиране по отношение на безопасността.

Източник: med.vesti.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *