Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли спасение от късогледството?

Никъде досега не съм открил аинформация за късогледството при наличие на множествена склероза. Аз страдам от силна миопия, постоянно требва да нося очила, но започва да ме боли главата. Затова ги нося по–рядко, но виждам предметите и хората някак замъглено.

Тонка Антонова, Ямбол

Уважаема г-жо, късогледството е едно u също, независимо от каква друга болест страдате. А и такова сложно заболяване на нервната система като множествена склероза, за съжаление, прово­кира прогресирането на късогледството. Затова при вас е по-правилно да се постави въпросът не за подобряване на зрението, а за съхраняване на това, което имате, за колкото може по-дълго време. В този случай са добри всички методики, предлагани от офталмолозите.

Вие не споделяте дали сте пробвали контактна корекция. Много често контактните лещи се по­насят доста по-леко от очилата и дават по-добър зрителен ефект. Особено при различните видове ас- тигматизъм. Опитайте, може да помогне и на вас.

А дотогава подберете някоя от методиките по гимнастика за очите, тази, която най-ви хареса, и се занимавайте с нея. За стимулиране остротата на зрението и предотвратяване нарастването на късогледството са полезни препарати от лекар­ствени растения. Ето няколко рецепти:

Смесете 100 г шипкови плодове, 100 г корени от аир и 100 г френско грозде (касис). Смелете, разме­сете и залейте 2 супени лъжици от сместа с 2 чаши вода, сложете сместа да ври 5 минути, след което да престои 3-4 часа. Прецедете и приемайте по 100 мл 3 пъти на ден преди ядене в продължение най-много на месец и половина.

Полезна е и след­ната салата. По­парете млада коп­рива, след това я нарежете на ситно и я подправете с растително масло и зелен лук. Изяждайте поне по 100 г на ден.

Не пропускайте да си капвате ре­довно и от препо­ръчаните от вашия лекуващ лекар лекар­ствени препарати, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *