Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 чудодейни ползи от лимона – какво лекува жълтият плод?

Ще останете приятно изненадани от ефекта и здравословните ползи от лимона

Лимонът може да бъде изключително полезен при редица здравословни проблеми. В този материал ще ви запознаем с използването на жълтия плод за здраве и красота.

ползи от лимона
8 чудодейни ползи от лимона

 

Ето някои от приложенията и ползите от лимоните:

1. Коса

Ако искате да изсветлите косата си, можете да го направите по абсолютно натурален начин! Лимоновият сок в комбинация със слънцето несъмнено ще създаде по-светли нюанси по косата ви. За да я предпазите от изсушаване обаче, би било добре да смесите лимоновия сок с малко бадемово олио или пък чай от лайка.

2. Кожа

Добавете няколко капки лимонов сок към кокосовото масло и нанесете върху кожата. Това е отлично средство за хидратация. Освен това и двете съставки имат антигъбични свойства, което пък ще ви помогне да се справите с неприятното акне.

3. Нокти

Накиснете ноктите си в смес от равни количества прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Разбъркайте добре двете съставки до пълното им хомогенизиране и накиснете пръстите си за около час. Повтаряйте ежедневно тази процедура. Не след дълго ще забележите, че ноктите ви са по-здрави.

4. Пърхот

Ако ви измъчва пърхот, ароматните лимони отново идват на помощ. Нужни са ви само 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Нанесете го върху скалпа и го оставете да изсъхне. Повтаряйте тази процедура поне 2-3 пъти седмично.

5. Ексфолиране

За да направите скраб за кожата, която освен това е и с подхранващо действие, са ви нужни четири напълно натурални продукта – лимонов сок, мед, зехтин и захар. Смесете по една супена лъжица от всички съставки и разбъркайте добре. Нанесете върху лицето и масажирайте в продължение на пет минути. След това изплакнете. Можете да използвате този еликсир и за кожата от останалата част на тялото.

6. Гангрена

С лимон можете да успокоите успешно гангрена. Този плод е с мощни антибактериални и противогъбични свойства. Достатъчно е да добавите сока на един лимон към чаша с вода и да жабуркате. Не се притеснявайте от щипането, което усещате. Това е знак, че лекът наистина действа.

7. Обриви

Ако по тялото ви са се появили обриви, можете бързо да ги успокоите с лимон. Нужен ви е прясно изцеден лимонов сок, в който да потопите памучен тампон. След това намажете засегнатите места. Този еликсир работи особено успешно, ако по кожата ви са се появили обриви от бръшлян.

8. Кашлица

Комбинацията от прясно изцеден лимонов сок, мед и топла вода действа повече от добре. Нужна ви е чаша топла вода, сокът от един лимон и супена лъжица мед. Изпийте тази смес и ще се почувствате много по-добре.

Източник:woman.ru,Pixabay.com

уред за сребърна вода
Сребърната вода помага при много здравословни проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “8 чудодейни ползи от лимона – какво лекува жълтият плод?

  1. Кремена Радоева каза:

    Изпробвах рецептата за нокти. Мисля че има ефект, но е нужно да се прави редовно. Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *