ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бивша Мис Свят поддържа здрава кожа с рецепта от своята майка

Всичко, което Приянка знае за красотата, идва от майка й

майка
Приянка Чопра и нейната майка

Приянка Чопра казва, че майка й е най-важният човек в нейния живот. Не само защото знае различни секрети за красотата, а и защото е била неотлъчно до нея още преди да стане Мис Свят през 2000-та година, както и да се прочуе като холивудска звезда след това.

Въпреки че работи с най-добрите стилисти, гурута на красотата и гримьори в бизнеса, Приянка предпочита да се обади на майка си, когато се нуждае от мъдър съвет по отношение на красотата и здравето на кожата.

Някои от най-добрите средства за грижа за кожата са тези, които се предават от поколение на поколение. Това е нещо, което е особено вярно и за индийската култура. Не винаги трябва да купувате най-скъпата маска или крем, за да поддържате кожата здрава и млада – понякога просто трябва да влезете в кухнята.

Жените от рода Чопра обичат да правят маска наречена Ubtan, която е традиционна индийска маска за лице, изработена от куркума и основни хранителни съставки.

Маската има два варианта: кратък и разширен. Вторият съдържа повече съставки, докато първият е само от две – краставица и куркума.

Маска за лице с краставица и куркума

Краставицата отдавна се е утвърдила като отлично средство за лимфен дренаж

Освен това, тя е и ефективно и достъпно тонизиращо и овлажняващо средство за кожата. На основата на краставица се произвеждат различни марки тоници и кремове. Тя, също така, помага да се успокои кожата след излагане на слънце и да се избели. А в комбинация с куркума, прави истински чудеса.

Куркумата е мощна съставка за поддържане тонуса и подмладяването на кожата. Тази лечебна подправка е отличен антиоксидант за кожата, както и противовъзпалително средство. Затова комбинацията от краставица и куркума ще помогне на кожата да бъде хидратирана, блестяща и еластична. За да направите маската, разбъркайте каша от половин средна краставица и 1/2 лъжица куркума.

Смесете всичко добре. Почистете кожата и оставете маската да действа за 15-20 минути. Измийте маската с чиста студена вода. Ако кожата ви е много суха, можете да нанесете допълнително овлажнител. Имайте предвид, че куркумата има оцветяващи свойства, така че е по-добре да носите дреха, която не е много скъпа, или метнете кърпа върху раменете си. По същата причина е по-добре да се използва маската вечер преди лягане, за да изсветлее жълтеникавия оттенък до сутринта.

Ползвайте тази маска 3 пъти седмично, и след месец кожата ви ще бъде по-еластична, чиста и свежа. Ефектът е видим още след първата употреба: кожата е сякаш заредена с енергия, мека, опъната и блестяща.

Приянка Чопра

Ето рецептата на Приянка за маската Ubtan, която тя използва дори и в деня на своята сватба:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

– Пълнозърнесто брашно;
– Куркума;
– Сок от лайм;
– Пълномаслено кисело мляко;
– Розова вода.

Комбинирайте всички съставки в купа, добавете повече розова вода, ако е необходимо, за да постигнете желаната консистенция. Оставете да действа в продължение на 15 до 20 минути, след това внимателно я измийте от кожата.

Източник:www.harpersbazaar.com, takprosto.cc

крем против старчески петна
Крем против петна, телефони за поръчки 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *