ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Въздействие на емоционалното състояние върху болестите

Човешкото тяло е разделено на лява и дясна половина. Дясната (мъжката половина) е свързана с волята и знанията

болестите
Въздействие на емоционалното състояние върху болестите

Лявата (женската половина) е отговорна за емоциите. Емоционалното претоварване дава съответно нарушения на лявата страна, а физическото – на дясната.

Всяко тяло има свой собствен характер, т.е. има определено емоционално състояние. И тъй като умът контролира здравето на човека, всеки орган осъществява своя връзка с характера. Ако човек има някакви характерни черти, съответните органи ще страдат.

Гръбначният стълб се свързва с такива основни характеристики като жизненост и пасивност, желание и нежелание да се живее

Ако човек заема активна житейска позиция, иска да работи над себе си, да се бори с трудностите и не е мързелив, тогава гръбначният му стълб все пак ще бъде здрав.

Има една категория от хора обаче, които са твърде фокусирани върху негативите, постоянно се опитват да преодолеят лошото и са силно потопени и фиксирани в неудачите – при тях се получават лезии на гръбнака.

Гръбначният стълб е дървото на живота, неговия ствол. Ако човек се отнася позитивно към случващото се около него, знае как да прощава, обича работата си, тогава гръбначният стълб ще бъде здрав. Ето защо всяка негативна ситуация трябва да бъде преодоляна с положителна нагласа, а не с отрицателна.

Сърцето е максималната концентрация на близки отношения, нещо, което е много близо до нас – роднини, любима работа, любими хора

И когато човек е много привързан към това, когато започне да иска постоянно щастие от тази близост, а не да дава и помага, сърцето страда. Когато искаме нещо от близките хора и те не откликват на нашето желание, то се изразява във вид на негодувание, на вътрешна травма, която засяга съответната част от сърцето.

Ритъмът на сърцето страда, когато човек е твърде фокусиран върху онова, което е важно за него и не може да се отпусне. Ако човек е твърде потопен в някаква дейност, която също има много силно значение за него, сърцето ще страда. Например, хипертрофия на сърдечния мускул се случва при хора, които се претоварват. Нещо подобно на това да спортувате не за здраве, а за да покривате резултати.

Черният дроб е свързан с волевата активност на човека

Човешкото тяло е разделено на две половини

Гневен човек е този, който иска всичко да бъде според волята му. Човек, който принуждава хората да живеят така, както той иска. Често функцията на висшите ръководители е да „натискат“ подчинените, принуждавайки ги да постигат резултати, които са им необходими. В резултат на това те могат да получат хепатит – черният дроб прегрява и започват възпалителни процеси. Обратното, при слаба воля, когато човек мисли, че всичко, което се изисква от него, е трудно, черният дроб губи силата си, нормалното производство на жлъчката спира.

Умът е това, което всички имаме (при някои е повече, при други – по-малко)

Чертите на характера стават налични от момента, в който се раждаме, те са вродени. Дори дърветата имат характер, да не говорим за животните.

Всички органи, които са отпред, са свързани с човешкото съзнание, с активния ни живот.

Всички органи, които са зад тях, са свързани с нашето подсъзнание, с нещо, което е скрито вътре в нас.

Например, бронхите на човек са свързани с желанието му да преследва директно нещо в този живот. Хората с бронхит, например, отиват до вратата и ако тя е затворена – ще се блъснат в нея, само и само да я отворят. Склонността да получат онова, което искат, дори и да не се случи по техния начин, дава склонност към бронхит.

Астмата се среща при хора с еднопосочно, категорично мислене.

Хипертония – повишен съдов тонус, неспособност за почивка

Високото кръвно най-често се свързва с емоциите. Ако човек се придържа към една определена емоция, неговият съдов тонус се увеличава. В повечето случаи това са негативни емоции. Ако през повечето време е тъжен, депресиран, умислен, вглъбен – оттам са инсултите и сърдечните пристъпи. Безгрижните, инертни хора, флегматиците, хората, на които им е все тая – при тях по-често се среща ниско кръвно, както и слаб сърдечен тонус.

Панкреасът много силно реагира на отвращението и враждебността

Състоянието на силна неприязън може да доведе до панкреатит.

Хората с диабет са много податливи на света около тях. Те са селективни и чувствителни. Много е вероятно репликата „Животът е труден!“ да бъде казана от диабетик.

Червата са свързани с човешката дейност и бездействие

Ако човек по природа е много припрян по време на работа, червата също са напрегнати. Съответно може да има проблеми от възпалителен характер и запек. Ако човек работи мързеливо – може да има запек поради чревен хипотонус. Ако човек работи във враждебна среда – може да има болка в червата без никакви признаци на някакво заболяване.

Ако хората по време на работа изпитват негативни емоции, карат се с другите или просто работят с гняв, такива хора получават стомашни заболявания. Също така, стомашни заболявания могат да възникнат от една проста кауза, която всички познаваме много добре – лакомия.

Желанието за пикантна храна се дължи на неудържимата човешка природа

Емоциите са свързани с болестите

Ако човек е много емоционален, ако се държи агресивно – той е привлечен от пикантната храна, в резултат на което получава гастрит.

Белите дробове са свързани със страха от бъдещето, с безсърдечност.

Например, когато започва Втората световна война, се появиха и много огнища на туберкулоза. Хората не знаеха какво ще се случи след това, те живееха в страх от съдбата си. Състоянието на белите дробове е отражение на желанието за живот. Дишането означава живот. Заболяването на бронхите – прекомерна принципност, правота.

Бъбреците са свързани със способността на човек да приема условията на живот

Ако човек лесно се адаптира към условията на живот, бъбреците ще бъдат силни и здрави. Като цяло, на човек със слаби бъбреци му е трудно да изпита комфорт в живота.

Дебелото черво страда от упоритост.

Ако човек е много упорит и винаги устоява своето, без значение дали е прави или не, започва да претоварва дебелото черво.

Сетивните органи са свързани с вродената или придобита жизнена позиция на човека.

Ако на човек му е трудно да се концентрира, да приеме този свят, тогава той ще има слабо зрение и слаби очи, като цяло. Хората със силни очи могат лесно да се адаптират към този свят. Те всичко забелязват и живеят в тясно взаимодействие със средата. Хората с лошо зрение не се интересуват какво се случва около тях. Те са по-заинтересовани от онова, което е вътре в тях. Като цяло – нямат желание да опознаят света. Зрението е свързано със светлината, а светлината дава познанието за този свят.

Има хора, които постоянно мислят за кожата, за състоянието на лицето си

Това ще накара кожата да стане все по-чувствителна. По-малко кремове и маски ще бъдат подходящи за такава кожа. Броят на дразненията ще се увеличи.

Хипофизната жлеза е свързана с целите на живота. Тя е свързана с човешкия ум. Грешните цели в живота водят до хормонални заболявания.

Ставите страдат, когато човек работи в отчаяние, с отрицателни емоции. Това означава, че има психическа зона у дома или на работа, където той работи с отчаяние.

Съдовите заболявания са свързани с емоционален стрес. И обратно – пълното емоционално безразличие води до съдова слабост.

Ако жена се съпротивлява на женската си природа – може да получи хормонални заболявания. Същото е и с мъжете

Щитовидната жлеза се свързва със свръхчувствителност, емоционална реакция към външни влияния на околната среда.

Като цяло, нервната система страда от еднопосочната цел на живота, от предстоящата гибел. Не напрежение, а именно обреченост. Ако човек не знае как да премине от една цел към друга, това води до заболявания на нервната система.

Ако човек поема голяма отговорност, косата започва да страда

Различните видове агресия срещу този свят дават различни видове инфекциозни и вирусни заболявания. Ако човек има мисли от рода на: Бог забавя, но не забравя, то тогава той често ще страда от настинки и всякакви заболявания, свързани с инфекции.

Онкологията възниква от злоба, депресия, когато тези чувства стават трансцендентни. Различните видове негодувание ще засегнат различни органи от лявата страна. Сексуалните органи страдат от грубо и безотговорно поведение.

На пръв поглед може да изглежда, че всичко това няма нищо общо със здравето. Но, източната медицина твърди (и е доказала) точно обратното.

Тя се занимава с по-фините неща, в сравнение с модерната медицина, така че на пръв поглед не е толкова очевидна.

Вие, които страдате или не страдате от определени заболявания – вие решавате как да се лекувате. Дали да поправите нещо в своя характер, или да промените собствената си природа? Защо не! В крайна сметка в основата на Вселената е законът на свободната воля.

Бог, който ни е създал без нас, не може да ни спаси без нас!

Източник: alexfl.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *