ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 китайски гъби, които възстановяват мозъка след инсулт

Медицинските китайски гъби са неизчерпаем източник на лечебни свойства. Отлично доказателство за ползите от китайските гъби и тяхната антитуморна активност е доказана от дългогодишно проучване в Япония

китайски гъби
Лечебните китайски гъби помагат при възстановяване след инсулт

Гъбите живеят на земята в продължение на милион години. Загадъчните дълбини на океана и неизследваните пространства на нашата планета са обитавани от различните им форми. Гъбите съществуват там, където има най-малко условие за тяхното оцеляване.

Още в древни времена, преди хиляди години, хората започнали да изучават лечебните свойства на гъбите. И най-вероятно ще са необходими още хиляди години, за да се научим да ги използваме на 100 процента.

От шестдесетте години на миналия век учените от цял ​​свят започнаха сериозно да проучват китайските гъби. Въз основа на тези изследвания бяха открити нови противоракови и имуномодулиращи лекарства.

Ако вие, или ваш близък, се възстановявате след прекаран инсулт, задължително включете и хранителната добавка Неврохелт.

Това чудо за нервната система съдържа в своя състав екстракти от китайски гъби, които подпомагат оздравителния процес и работата на мозъка.

Неврохелт е причината брат ми да започне да се възстановява по-бързо след прекаран исхемичен инсулт. Тази хранителна добавка ни даде надежда тогава, когато си мислихме, че всичко е изгубено.“, е мнението на Златина К. от София. Неврохелт се препоръчва при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Неврохелт - след инсулт
Неврохелт – чудото за нервната система

1. Шийтаке

На японски това е вид кестен, върху който расте гъба. Шийтаке е вид дървесна гъба, тъй като се отглежда върху дървесина. Китайските императори са я консумирали редовно, за да отложат старостта.

Шийтаке е много разпространена в източните пазари. Отличните ѝ вкусови и лечебни свойства я превръщат в хит в Япония, където я наричат „кралска гъба“.

Шийтаке съдържа протеини, калий, цинк, сложни въглехидрати – полизахариди (нужни за укрепване на имунната система). Използва се за лечение на рак, инсулт, СПИН, алергии, гъбични инфекции (напр. Candida), чести настинки, грип, морбили, бронхит, стомашни болки, главоболие, припадъци, водниста, едра шарка, хипертония, подагра, стомашни язви, хипотония, запек, късогледство, хемороиди, невралгия, мозъчен удар, уринарна инконтиненция.

Дори и нередовната употреба на шийтаке значително подобрява състоянието на болния и помага на здравите хора да избягват вирусни инфекции.

И най-важното – шийтаке има силен антитуморен ефект.

2. Рейши

Гъбата Рейши е известна в китайската медицина от почти 3000 години. Позната е в източния свят и като Манентаке. Преведено от японски Рейши означава „гъба-фантом“. В Китай я наричат гъбата с духовна сила, а у нас е позната и като „богородична ръчица“.

Червената Рейши е безценна при възстановяване след тежко боледуване, подпомага и болните от инсулт.

Рейши

3. Мейтаке

Гъбата Мейтаке също се цени заради добрия вкус и отличната лечебна сила, която има. Тази гъба е адаптоген, т.е. помага на организма да преодолее стреса и нормализира работата на целия организъм.

Мейтаке е позната на науката от около 30-на години. Преведено от японски, мейтаке значи танц. Гъбата действително прилича на танцуваща пеперуда.

Тя е една от най-ценните и скъпи гъби в Япония. В древния изток Мейтаке е била използвана за лечение на далака, при коремна болка и хемороиди. Но едно от нейните най-ценни свойства е това, че тя успокоява нервите. Затова гъбата е препоръчителна за онези, които са прекарали инсулт.

Мейтаке лекува хепатит, спира туморите, нормализира кръвното налягане, кръвната захар, холестерола, убива вирусите. Затова изследователите, започнали експерименти с Мейтаке преди три десетилетия. Те били изумени от въздействието на гъбата върху тези заболявания.

4. Херициум (Игловиден корал)

Използва се предимно при невродегенеративни заболявания.
В Китай благоговението към този вид гъби датира от векове наред. Нейният екзотичен външен вид привлича вниманието на хората, които живеят в Северното полукълбо. Намира се и ив Европа, позната е в Източна Азия и Северна Америка. В източните медицински системи, херициум традиционно се използва за подобряване на симптоми при дефицит на Qi (липса на „жизнена енергия“). Лечебните ѝ свойства се използват при болести на гастроинтестиналния тракт, за укрепване на слезката, а също и като противораков средство.

Гъбата Херициум съдържа:

– полизахариди, което ѝ придава уникални антитуморни свойства;

– полиненаситени мастни киселини;

– витамини В, D3, F, H, C и др;

– висококачествен протеин и всички незаменими аминокиселини;

– лесно смилаеми микроелементи: манган, желязо, хром, цинк, бор, мед, калий, калций, кобалт и др;

– флавоноиди (подобряване на микроциркулацията на кръвта);

– Хитиновото влакно, полезно за червата.

Доказани от науката лечебни свойства на китайските гъби:

  1. Корекция на имунитета (имунокорекция) без вреда и стрес върху човешкото тяло.
  2. Увеличаване на собствената защита на човешкото тяло в екологични, физически и психоемоционални условия.
  3. Помощ при интоксикация и високи температури.
  4. Увеличете дълголетието, дават енергия.
  5. Лечение и профилактика на онкологията, спиране на развитието на метастази.
  6. Възстановяване след химио и лъчетерапия.
  7. При лечение на хипертония, исхемия, аритмия, инсулт, инфаркт, разширени вени, тромбофлебит, атеросклероза.
  8. Хепатит, цироза на черния дроб.
  9. За профилактика и лечение на заболявания на храносмилателната система – язва, гастрит, колит, дисбактериоза.
  10. При лечение на чернодробни заболявания от алкохолизъм и лечение на алкохолна зависимост.
  11. Лечение на херпес, СПИН, вирусен хетатит.
  12. Лечение на бронхиална астма, екзема, невродермит, псориазис, ревматизъм, множествена склероза.
  13. Лечение и профилактика на инфекциозни и алергични заболявания на бронхо-белодробната система.
  14. За изгаряне на мазнините в програми за отслабване.
  15. Намаляване на нивата на кръвната захар при диабет.
  16. Те перфектно помагат при неврози, депресия, главоболие, мигрена, хроничен стрес, умора.
  17. След операции и инфекциозни заболявания китайските гъби бързо възстановяват имунитета.

Източник: www.sponsoronline.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *