ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болести, които се влошават през лятото и в горещото време

Лятото е сезонът на годината, характеризиращ се с изобилие от слънце и топлина

лятото
Топлинният удар не е единствената заплаха за здравето през лятото

По това време много хора имат възможност да си починат от хроничните заболявания, които им причиняват проблеми през останалите сезони. Слънчевата енергия помага да се увеличи радостта и да се намали стреса. Въпреки това, има редица хронични заболявания, които се влошават през лятото.

През юни трябва да внимават хората, които имат проблеми със сърцето

Възможни обостряния на тахикардия, коронарна болест на сърцето, ултранен неврит. Често хората получават инфаркт през този месец. Трябва да избягвате безпокойството и стреса, опитайте се да се държите с близките си нежно и любезно.

Юли може да доведе до дисфункция на тънките черва, а именно: ентерит, язва на дванадесетопръстника, чревна обструкция, болест на Крон

Облекчете храненето с минимално количество месо, което ще помогне за облекчаване на състоянието на тънките черва. През този период трябва да контролирате своя гняв, да избягвате прекомерните натоварвания, да минимизирате споровете с хората около вас и да спрете да упражнявате натиск върху тях.

Август е периодът на обостряне на такива стомашни заболявания като: хиперациден гастрит, стомашна язва, захарен диабет

Препоръчително е да се намали употребата на кисела и пикантна храна, за да се намали и тежестта върху черния дроб. Нека има повече физическа активност, дори ако сте твърде мързеливи. Правете безкористни добри дела, помагайте на хората и животните.

Освен това има и специфични летни заболявания, като така наречената алергия към слънцето (фотодерматоза). Гъбата Candida, разположена в кожата, под въздействието на интензивната слънчева радиация, причинява дразнене и възпаление на кожата. В тази ситуация трябва сериозно да се работи за подобряване на характера и премахване на оплакванията, за да се възстанови нормалното функциониране на дебелото черво и белите дробове.

Топлинният удар може да възникне като резултат от дехидратация при горещо време

Трудно е да се толерира слънчевата топлина от хора със съдова дистония, както и от такива с наднормено тегло. Нарушаването на терморегулацията през лятото се наблюдава при хора с ендокринна дисфункция, особено на щитовидната жлеза. Ако човек загуби съзнание в резултат на слънчев удар, не се паникьосвайте, защото това е нормална реакция на тялото. Един вид рестартиране на автономната (вегетативна) нервна система, която ви позволява да възобновите нормалното функциониране на функционалните системи на тялото. Пострадалият трябва да се постави на сянка и да му се даде вода. Можете да масажирате ушите и краката. В Индия, например, най-ефективният метод при термичен и слънчев удар е полагането на прясна кравешка тор върху кожата на ръцете.

През лятото не страдат бъбреците, както и пикочната система

Затова през този период цистит, пиелонефрит, болки в гърба, урологични и гинекологични заболявания обикновено престават да създават тревоги. Прекомерната консумация на студена храна при горещо време обаче може да ви напомни за тези хронични заболявания.

Много от жителите на районите със студен и умерен климат знаят, че след лятната ваканция на море, настинките няма да ги притесняват през цялата година. Ето защо, ако е възможно, опитайте се да почивате със семейството на море поне веднъж на всеки две години.

Служителите в офиса и жителите на южните райони често използват климатици, а това е опасен източник на болести

Студът в различните му прояви има различен ефект върху енергията и физиологията на човека. Нашите баби са знаели, че комбинацията на топло време със студена храна или вода е опасна за здравето и затова за разхлаждане са пили вода от стомната, чай, а не нещо, което току що е извадено от хладилника. Каква е разликата? Използването на съвременни научни знания за обяснение на това явление е невъзможно. Според източната медицина теченията и изкуствените източници на студ носят разрушителна енергия, която може да причини дисфункция на органите.

Лятото облекчава някои здравословни състояние, но влошава други

Ето и още няколко заболявания, които се обострят през лятото:

Нощни спазми

Ако синдромът на неспокойните крака е вашият случай, то през лятото най-вероятно ще трябва да се справите с този проблем около два пъти по-често. Работата е там, че при топло време “моторните” нерви са под допълнителен стрес – и могат да реагират с конвулсии. Опитайте се да пиете повече вода, овлажнявайте и охлаждайте краката си преди лягане. А ако това не помогне – консултирайте се с лекар.

Розацея

Възпаление на кожата, характеризиращо се с тежко зачервяване и обрив, също се влошава при горещо време. Атаките могат да станат по-чести и по-продължителни. Лекарите съветват да се използва сок от алое за успокояване и охлаждане на кожата.

Автоимунни заболявания

Множествената склероза, лупусът и други автоимунни заболявания се влошават през лятото. Слънчевата светлина, ултравиолетовите лъчи, топлината – всички тези фактори предизвикват повишаване на симптомите.

Екзема

Пот, хлор от водата в басейна, означава защита на кожата от слънцето, плюс солена вода – всичко това може да увеличи дразненето на кожата и да доведе до обостряне на симптомите. Опитайте се да изяснете кои тригери причиняват обостряне на заболяването във вашия случай и ако е възможно, избягвайте ги.

Бъбречни камъни

Колкото по-висока е температурата на околната среда, толкова по-голяма е вероятността от камъни в бъбреците – това е резултат от изследване на Тексаския университет. Експертите смятат, че това се дължи на факта, че през лятото тялото ни губи влага по-бързо и бъбреците изпитват повишено натоварване. Ето защо е важно да се пие много през лятото и да се вземат мерки навреме, ако забележите признаци на дехидратация.

Астма

Прах, смог, цветен прашец – летният въздух в града е много по-мръсен отколкото през зимата, а за хората с астма това може да създаде допълнителни проблеми. Винаги носете лекарството си със себе си и се опитвайте да не излизате навън, ако не е валяло от много време.

Мигрена

С всяко повишаване на температурата на въздуха с пет градуса вероятността от мигрена се удвоява, смятат изследователите. И те напомнят, че топлината е един от най-честите причини, които причиняват обострянето на това заболяване. За да намалите риска, пийте повече и не забравяйте да носите шапка, когато излизате навън.

През лятото е полезно да се използват продукти за охлаждане на тялото. Те включват:
– повечето плодове и зеленчуци;
– млечни продукти (особено кефир и извара);
– мента, шафран;
– овес, просо, ръж, ечемик, леща.

Източник: onhealth.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *