ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хипотиреоидизъм: помогнете на щитовидната жлеза с рецептата на Марва Оганян

Значението на щитовидната жлеза е в това, че влияе върху работата на всички системи на тялото – участва в метаболизма, производството на хормони и други жизненоважни процеси

 щитовидната жлеза
Естествени средства подпомагат работата на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза има протеин, наречен тироглобулин, който, комбиниран с йод, произвежда редица химикали, които регулират функционирането на различни органи, тъкани и клетки.

Нарушенията възникват, ако този протеин не успее да се комбинира с йода, което води до дисбаланс, който значително намалява качеството на живот.

Хипотиреоидизъм е най-често срещаното заболяване на щитовидната жлеза. Смята се, че в 80% от случаите хората се сблъскват с него, когато открият проблем с щитовидната жлеза.

Това състояние се дължи на намаляване на производството на тиреоидни хормони, което от своя страна причинява редица негативни промени в човешкото тяло.

Може също да има заболяване на щитовидната жлеза, наречено хипертиреоидизъм, което, за разлика от първото, е свързано с прекомерна активност на жлезите.

За щастие, рано изградените здравословни навици помагат за опазването на нашето здраве и значително намаляват риска от такива неприятни болестни състояния.

Днес ще научите рецептата за мултивитаминен сок, който, благодарение на своята хранителна стойност, ще донесе големи ползи за здравето.

Рецептата е на руската терапевтка Марва Оганян

Марва Оганян често е наричана Руската Лидия Ковачева. И това не е случайно. По професия тя е био-терапевт, доктор на медицинските науки и биохимик. В продължение на 50 години професионален път тя изучава и прилага рецепти от народната медицина. Като специалист е успяла да изучи и установи някои особености в използването и съчетанието на билките.

Марва Оганян

Марва Оганян е автор на „Справочник на практикуващия лекар“. Тя е работила дълги години и върху книгата си „Златните правила на природната медицина“.

За още по-добри резултати в лечението на щитовидната жлеза препоръчваме и използването на уникалната формула Ти лайф.

Ти лайф е направен по една от най-ефективните стари индийски рецепти за щитовидната жлеза.

Според специалистите Ти Лайф е взета от Ригведа – първата част древните писания Веди, в която са описани свещените лечебни растения, наречени соми. Използването им днес е част от индийската лечебна традиция, която е много ефективна и масово се използва не само в различните ашрами, но и в САЩ, Западна Европа, както и в алтернативната медицина.

Ти лайф е изцяло на билкова основа и се пие като чай, без никакви странични ефекти.

Ти Лайф

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА УНИКАЛНИЯ ЧАЙ „ТИ ЛАЙФ“: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Мултивитаминен сок за защита на щитовидната жлеза

Напитката, който ви препоръчваме днес, ще се погрижи за здравето на щитовидната жлеза и ще стимулира нейната функция .

Сокът е богат на витамини А и В, антиоксиданти и минерали, като йод и желязо. Тези естествени компоненти регулират някои функции, които могат да бъдат нарушени, поради хормонални проблеми в организма.

Сокът включва храни като моркови , богати на бета-каротин (провитамин А). Този витамин е необходим за правилното производство на тироидните хормони.

Чрез редовното използване на рецептата на Марва Оганян ще си набавите значително количество витамини от група В, благодарение на зеленчуците, които се използват за направата ѝ.

Мултивитаминен сок за щитовидната жлеза

Без горепосочените хранителни вещества тялото губи способността ефективно да абсорбира йода, съществен елемент за производството на хормони – както в самата жлеза, така и в надбъбречните жлези.

Сокът е богат на йод, тъй като съдържа и такива съставки като спирулина, спанак и краставица.

И ако тези аргументи не са достатъчни, за да ви убедят, ето още един: рецептата има висока енергийна стойност, и в същото време съдържа минимум калории. Това не само няма да доведе до нежелано повишаване на теглото, но напротив – ще ви помогне да отслабнете.

Решите ли да я включите в своя здравен арсенал ще получите здравословна напитка, която не само предпазва щитовидната жлеза, но и помага за намаляване на кръвното налягане, нивата на холестерола в кръвта и решаване на редица други проблеми, свързани с метаболитните нарушения.

Потреблението на този сок ще бъде отлична превантивна мярка, така че няма нужда да чакате, докато се появят горепосочените проблеми.

Как да си направим мултивитаминен сок за щитовидната жлеза?

Съставки :

  • 1 краставица;
    6 стъбла от целина;
    1 връзка магданоз;
    3 шепи нарязани листа спанак;
    1 ябълка;
    4 броя моркови;
    1 чаша кокосова вода (250 мл.)
    1 лимон – на сок;
    1 чаена лъжичка спирулина (прах, 10 гр.).

Метод на приготвяне:

Измийте всички съставки внимателно и ги нарежете, за да улесните смесването им (с изключение на спирулината, кокосовата вода и лимоновия сок, естествено).

След това сложете всичко в блендер, добавете водата и сока и разбъркайте, докато се получи равномерна консистенция.

Сервирайте прясно приготвената напитка и се опитайте да пиете по две чаши на ден. Продуктите, които са дадени, са достатъчни за двама човека. Ако ще употребявате напитката сами, намалете количеството наполовина.

Най-добре ще е ако започвате деня си с тази напитка поне 2-3 пъти седмично.

Моля, обърнете внимание, че това смути е отлично допълнение към лечението на щитовидната жлеза, но не може да замени терапията, назначена от лекар.

Ефективността може да варира в зависимост от характеристиките на всеки отделен организъм, както и от начина на живот, към който се придържа човек.

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *