ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИОНОРМ / BIONORM

Съдържа лиофилизиран пробиотик Saccharomyces boulardii, сух екстракт от лайка, нишесте, калциеви фосфати, магнезиеви соли на мастни киселини, желатин,титаниев диоксид, железен оксид

Предназначение

БИОНОРМ е хранителна добавка с положителен ефект върху чревната микрофлора. Приемът под формата на желатинови капсули нормализира функциите на стомашно-чревния тракт при състояния с чести воднисти изхождания. Препоръчва се при инфекциозна диария – остри състояния, дисбактериоза, диария като следствие от антибиотична терапия, синдром на раздразненото черво, диария на пътника, при спазми и газове. Пробиотичната съставка стабилизира полезната микрофлора на храносмилателния тракт. Добавеният екстракт от лайка действа противовъзпалително и подпомага регенерацията на чревната лигавица; успокоява спазмите на гладката мускулатура в тракта.

Продуктът може да се използва в комбинация с антибиотици от типа на ванкомицин. Приемът потиска процесите на ферментация и образуване на газове; предотвратява възможни усложнения и съдейства за по-бързото възстановяване на нормалните функции. Благодарение на активните съставки дава подкрепа за имунната защита на стомашно-чревния тракт.

Как се приема

Възрастни и деца над три години могат да вземат два пъти дневно по една капсула или две наведнъж. В изключителни случаи дозата може да се увеличи, но не повече от 6 капсули за 24 часа. Деца под 3 години и бебета приемат съдържанието на една капсула дневно, в подходяща форма. Капсулите се поглъщат цели, с вода. При по-малки деца съдържанието им се сипва в малко течност или храна.

При пропуснат прием продуктът се приема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не бива да се удвоява дозата, ако по някаква причина пациентът е пропуснал прием.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции от типа на обриви, подуване на лицето, гърлото и езика, затруднено преглъщане, дишане с хрипове. При подобни симптоми приемът се прекратява; задължителна е бърза лекарска консултация.

Лечебният ефект на продукта следва да се прояви в рамките на два дни. Ако това не се случи, пациентът трябва да се свърже с лекуващия за преосмисляне на терапията.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Добавката не се назначава при алергия към лайка или друга съставка на продукта.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар преди прием на БИОНОРМ. Прилагането при малки деца и бебета се консултира с педиатър.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани данни за лекарствени взаимодействия на БИОНОРМ, от които са последвали вреди за здравето на пациента.

Съвместяването с определени антибиотици трябва да бъде назначено от лекар.

______

Усреднена цена в аптеките – 12.50 лв за опаковка от 10 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *