Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При проблеми с щитовидната жлеза и хронична умора стимулирайте точката лао-гун

Лао-гун – тази невероятна точка помага едновременно да се отпуснете и да презаредите батериите

лао-гун
Точката лао-гун – при проблеми с щитовидната жлеза, умора и стрес

Тя е особено ефективна за възстановяване след заболяване и продължително натоварване.

Лао-гун възстановява благосъстоянието при недостиг на въздух, слънчев (топлинен) шок, морска болест в колата, лош дъх.

При продължителен стрес, резервният капацитет на тялото е изтощен и заедно с безпокойството започваме да изпитваме силна слабост и физически срив. В този случай помага стимулацията на точката Лао-гун. „Лао“ на китайски означава труд, а „гун“ – дворец.

Приблизително местонахождение на точката лао-гун

Много лесно ще я намерите – тя се намира точно в центъра на дланта. За да я откриете със съвършена точност сгънете средния пръст към дланта – там, където пада върхът на пръста се намира точката лао-гун.

Точката лао-гун помага при хронична умора

Хронична умора – загадъчната болест на нашия век. Всички изследвания са нормални, всички органи са в ред, и въпреки това човек не се чувства добре. Умората не му позволява да живее пълноценен живот. Усещането при хронична умора е, че снабдяването със сили е напълно изчерпано, а животът все едно свършва.

Не се предавайте! Направете масаж на точката лао-гун!

Поставете ръката с дланта нагоре. Положете я върху възглавница или друга мека повърхност. След това с върха на палеца на другата ръка започнете да извършвате въртеливи движения, концентрирани в една точка – там, където краят на средния пръст е посочил.

Чувствате ли как стресът си отива и как силата се възвръща? Невероятна точка: помага да се отпуснете и да се заредите енергията едновременно. Тя е особено ефективна за възстановяване след заболяване, дълъг работен ден, преди важен разговор или след продължително натоварване.

И докато масажирате точката в средата на дланта усещате как гърбът се изправя, как раменете се спускат естествено назад, а в очите се появяват пламъчета. Въздишката на облекчение е естествен завършек на този цикъл.

Сега просто трябва да фиксирате резултата, масажирайки точката ежедневно. Като допълнение към акупресурата започнете да приемате прочутия адаптоген елеутерокок – така процесът на възстановяване ще се случи още по-бързо.

Упражнения

Японската традиционна медицина, за елиминиране и предотвратяване на прекомерно нервно напрежение, предлага друга възможност за въздействие – упражнения с пръст върху точката лао-гун. Тези упражнения ще бъдат полезни за онези, които, имат проблеми с щитовидната жлеза.

Упражнение 1

Както е показано на фигурата, използвайте палеца на противоположната ръка, за да натиснете точката лао-гун точно в средата на дланта. По този начин едновременно действате върху дихателната и кръвоносната системи.
Натиснете тази точка 5 пъти. Докато натискате – издишайте, повдигнете ли пръста – вдишвайте. Опитайте се да правите упражнението спокойно, без да бързате. Сменете ръцете и направете същото упражнение още 5 пъти.

И още едно упражнение. По-добре е да се изпълнява със затворени очи

Както е показано на снимката, с тихо дълбоко издишване, бавно стиснете пръстите в юмрук, огъвайки вътрешността на палеца си. След това разхлабете натиска и поемете дъх.

Упражнение 2

Повторете упражнението 5 пъти.

Това упражнение е много мощно, може да се извършва преди началото на каквото и да е отговорно събитие, както и преди запаметяването на важна информация.

Източник: Фейсбук, Клиника по алтернативна медицина Shen-Chi

ти лайф - чай за щитовидната жлеза
Билков чай ТИ ЛАЙФ – за здрава щитовидна жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *