ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАНСОПРОЛ / LANSOPROL

Съдържа лансопразол, захарни гранули, манитол, натриев нишестен гликолат, магнезиев карбонат, повидон, захароза, полоксамер, хипромелоза, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат, талк, триетилов цитрат, симетикон, железни оксиди, титанов диоксид, патент синьо, желатин

Предназначение

ЛАНСОПРОЛ с активна съставка лансопразол действа като инхибитор на протонната помпа, т.е. намалява киселинността на стомашните сокове. Използва се при лечение на стомашни инфекции от хеликобактер пилори заедно с антибиотици – като средство за предотвратяване и лечение на язви на стомаха и дванадесетопръстника; при медикаментозна язва от нестероидни противовъзпалителни; в случаи на гастроезофагеален рефлукс, ерозивен езофагит и хиперсекреторни състояния в храносмилателния тракт.

Как се приема

ЛАНСОПРОЛ се приема самостоятелно или в комбинация с антибиотици. Дозите и продължителността на терапията са в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Лечението на хеликобактер пилори включва двойна или тройна формула; при двойна ЛАНСОПРОЛ се взема три пъти дневно по една капсула съвместно с амоксицилин в продължение на две седмици. При тройна – 10 до 14 дни, два пъти дневно по една капсула заедно с амоксицилин и кларитромицин.

При изразена язва на стомаха или дванадесетопръстника, включително след употреба на нестероидни противовъзпалителни, най-често се препоръчва прием на една капсула дневно за различен срок – той може да бъде до 8 седмици. При ерозивен езофагит лечението може да се удължи до 16 седмици.

Патологичните хиперсекреторни състояния изискват прием на индивидуално определена доза; лечението продължава за срок, преценен от лекуващия в зависимост от повлияването.

Капсулите ЛАНСОПРОЛ се поглъщат цели, с вода, преди хранене. Ако е пропуснат прием, лекарството се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не бива да се приема двойна доза като компенсация за пропуск. При неволно предозиране е необходима медицинска консултация.

Приемът на продукта не бива да се прекратява преждевременно, независимо от симптомите на подобрение. Възможни са рецидиви.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЛАНСОПРОЛ може най-често да причини болки в корема, гадене, стомашно разстройство, главоболие.

Възможни са алергични реакции от рода на кожни раздразнения, оток на лицето и гърлото, затруднения в дишането, говора и преглъщането. Съобщавано е за гъбични инфекции тип кандидоза; безсилие и умора, болки в гръдната област, повишена температура, смущения във функционирането на сърдечно-съдовата система – включително сърдечен удар или мозъчно-съдов инцидент.

Описвани са състояния с грипоподобни симптоми; смущения във функционирането на храносмилателната система от различен тип; вътрешни кръвоизливи в стомашно-чревния тракт, чернодробни увреждания; диабет, смущения във функционирането на щитовидната жлеза; анемия.

Има данни за отражение върху опорно-двигателния апарат – с оплаквания от болки в мускулите и ставите; възпаления на ставите. Съобщавано е за симптоми на подагра, отклонения в кръвните показатели.

Още симптоми: депресивни състояния, тревожност, халюцинации, объркване, враждебност; акне и косопад; зрителни и слухови смущения, временна загуба на слуха; смущения във функционирането на бъбреците и отделителната система; нарушения на цикъла, отслабване на либидото; импотентност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛАНСОПРОЛ не се назначава при алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва при псевдомембранозен колит, особено при комбинирана терапия с макролидни антибиотици, при свръхчувствителност към пеницилин, при еликтролитен дисбаланс или сърдечни нарушения.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛАНСОПРОЛ влияе върху усвояването на някои медикаменти, като отслабва усвояването на кетоконазол, железни соли, дигоксин, естери на ампицилин.

Ако пациентът трябва да приема и продукти като сукралфат, ЛАНСОПРОЛ се взема 30 минути преди това.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 28 капсули по 30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *