ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИОЛИН / DIOLIN

Съдържа диосмектит, ЕДТА, гума карая, натриев метилпарабен, естери на захароза, лимонен аромат, лимонена киселина, натриев бензоат, сукралоза, вода.

Предназначение

ДИОЛИН е медицински продукт, предназначен за овладяване на типичните симптоми при остра диария. Приемът на тази течна форма овладява бързия пасаж  в стомашно-чревния тракт; образува предпазен гел върху вътрешната стомашна стена и предотвратява възможни възпалителни процеси. В резултат на прилагането му настъпва успокояване на болезнените спазми и сгъстяване на фекалиите, прекратяване на честите изхождания и загубата на течности с риск от дехидратация.

ДИОЛИН е тип течна натурална глина с фина структура. Адсорбент с доказано действие, подходящ за възрастни и деца над една година. Продуктът се предлага под формата на фабрично дозирани сашета за директен прием по 15 мл.

Как се приема

Дозите се приемат между храненията; всяко пакетче се разклаща енергично преди разпечатването, тъй като част от плътните компоненти могат да са утаени. По време на приема пациентът трябва да е прав или седнал. Веднъж отворено, пакетчето се приема изцяло или при наличие на остатък се изхвърля – не се съхранява за последваща употреба. Препоръчаната доза не бива да се превишава.

Възрастни потребители могат да приемат три пъти дневно по едно саше; деца над 6 години – два или три пъти дневно по едно; деца на 1-5 години до две сашета дневно. Срокът на терапията не трябва да надхвърля 10 дни.

Възможни нежелани ефекти

Макар и редки, не са изключени алергични реакции към някоя от съставките на изделието. Те могат да бъдат изразени в кожни раздразнения, оток на лицето и гърлото, трудно преглъщане, дихателни смущения.

В някои случаи приемът на продукта може да причини подуване на корема, болки, запек.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИОЛИН не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се прилага при деца под едногодишна възраст.

Бременни и кърмачки задължително се консултират преди прием на ДИОЛИН.

Противопоказан при чревна непроходимост, стомашни и/или чревни лезии, хроничен запек.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на този продукт трябва да бъде препоръчан от лекар, който следва да отчете съвместимостта му с други продукти и лекарства от терапията на пациента. ДИОЛИН не се приема едновременно с други медикаменти; преценява се съвместимостта и с други продукти, съдържащи диосмектит или алуминий.

__

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 12 сашета по 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *