ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АНТИАЛЕРЗИН / ANTIALLERSIN

Съдържа прометазинов хидрохлорид, аскорбинова киселина, натриев хлорид, безводен натриев сулфит, натриев метабисулфит, вода

Предназначение

АНТИАЛЕРЗИН е антихистаминов продукт под формата на инжекционен разтвор. Прилага се за овладяване на алергични реакции; действа седативно; подсилва ефекта от паралелно приложени обезболяващи, спазмолитици и сънотворни. Помага при висока температура, повръщане и хълцане.

Този медикамент може да бъде използван при остри алергични реакции, след ухапване от насекоми, уртикарии и други реакции на свръхчувствителност – освен при тежки случаи, също и ако пациентът не е в състояние3 да приеме перорални продукти.

Използва се също за успокояване след оперативни интервенции и раждане; при гадене и повръщане с различен причинител; като лек седатив за хоспитализирани неспокойни пациенти.

Как се приема

АНТИАЛЕРЗИН се инжектира интрамускулно, бавно – в доза, определена от лекар в зависимост от възрастта и състоянието на пациента.

Еднократната доза за възрастни и деца над 12 години е 25 мг; при необходимост – остра алергична реакция, след два часа може да се инжектира още една доза. еднократната доза по лекарска преценка може да бъде увеличена, но не повече от 50 мг; лимитът за 25 часа е 100 мг. Манипулациите се изпълняват от медицинско лице; при пациенти, подлежащи на оперативни интервенции, медикаментът се назначава като седатив.

Деца на възраст 5-12 години могат да бъдат лекувани с този продукт по лекарско назначение и под контрол. Сутрин могат да се инжектират интрамускулно, бавно 0.125 мг/кг, а вечер – 0.5 мг/кг. Дневната доза не може да превишава 12.5 мг общо.

При превишаване на подходящата доза могат да се развият странични ефекти като понижаване на кръвното със слабост, сънливост, отслабване на вниманието; възможни са също реакции на свръхвъзбуда, делириум, дихателни смущения, нарушено съзнание и кома. Подобни състояния изискват хоспитализация и симптоматично лечение.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АНТИАЛЕРЗИН може да е причина за влошено внимание и координация, еуфория, отслабване на двигателната активност, безсъние, тремор и главоболие. В по-редки случаи пациенти са съобщавали за халюцинации, сънливост, неволеви движения и потрепване на очите и мускулите на лицето.

Възможни са също смущения на храносмилателната система – сухота в устата, отслабен апетит, гадене и повръщане, запек или диария.

Не са изключени смущения във функционирането на бъбреците, черния дроб и сърдечно-съдовата система. Наблюдавани са също промени в някои показатели на кръвната картина; повишена кръвна захар при пациенти с диабет; необичайна лактация;
Мускулни потрепвания и спазми.

Има данни за алергични реакции, изразени в обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, анафилактичен шок. При бързо инжектиране е възможно да се получи ортостатичен колапс поради рязкото спадане на кръвното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не трябва да се употребява при алергия към някой от компонентите му.

Противопоказан при коматозни състояния, не се препоръчва на пациенти с остри и хронични дихателни заболявания.

Повишено внимание и индивидуална преценка за безопасно приложение – при пациенти със затруднено преминаване на храна или жлъчни сокове; при хипертония и сърдечно-съдови заболявания; при диабет и епилепсия.

Не се прилага при деца под двегодишна възраст.

Не трябва да се прилага подкожно или венозно поради риск от некротични прочени на тъкани.

С предпазливост да се използва за пациенти с глаукома, чернодробна и бъбречна недостатъчност, уголемена простата.

Не трябва да се прилага за лечение на кърмачки. При бременност е допустим като крайна мярка, но две седмици преди раждането приемът му спира.

Алкохолът усилва действието на медикамента; не трябва да се приемат спиртни напитки за времето на лечението.

Препаратът често причинява главоболие, замайване и забавена концентрация; не е желателно пациенти на подобна терапия да шофира или да работи на тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

АНТИАЛЕРЗИН не трябва да се прилага едновременно с лекарства, потискащи централната нервна система; сънотворни; анксиолитици; МАО-инхибитори; трициклични антидепресанти.

Ако се прилага едновременно с противодиабетни – може да повиши кръвната захар.

Специално внимание към дозирането и режима на приложение е необходимо при съвместяване с ототоксични лекарства, атропин, продукти с беладона.

Възможно е да даде погрешни резултати, ако под въздействието му се правят кожно-алергични проби или тестове за бременност.

Усреднена цена в аптеките – 1.00 лв за ампула от 2 мл с 50 мг активно вещество

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *