ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли връзка между високото кръвно и разкъсването на ретината?

Нашата читателка Кина Шишкова пита:

Здравейте, д-р Каменов!

На 66 години съм и от почти една година съм с високо кръвно. Терапията, която ми изписват, като че ли не ми помага. Смениха ми я няколко пъти – оказа се, че съм алергична към калциеви антагонисти.

Д-р Камен Каменов
Д-р Камен Каменов

Скоро направих хипертонична криза – 210/120, приеха ме в болница и ме изписаха с терапия конкор 5мг/ престариум 5мг/ и хлофазолин 3 пъти на ден през деня. Долу-горе кръвното е 145/100, но вечер се вдига до 170. Не употребявам алкохол, не пуша, избягвам солени храни.

Скоро ми откриха разкъсване на ретината… Свързано ли е с кръвното? Не се чувствам добре и съм притеснена. Изследванията на кръв и урина са нормални, с леко завишение на холестерола. Ходих на ехограф и за бъбреци и там ми казаха, че нямам проблем. Направих си снимка на шийни прешлени – имам остеохондроза на С5/С6/С7. Започнах да правя упражненията на д-р Шишонин, засега резултат няма. Моля ви, дайте ми съвет какво да правя! Предварително ви благодаря!

Отговорът на д-р Камен Каменов:

Здравейте! Това е труден въпрос и така лесно и еднозначно не може да се отговори. Не е толкова важно какво искате, а е по-важно дали ситуацията позволява. Важно е да се подчертае, че дългогодишното високо кръвно налягане може да доведе до сериозни проблеми със зрението. Процесът е постепенен!

Изискват се задълбочени изследвания и анализи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *