ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесни начини за премахване на папиломи, кератоми и брадавици

Предлагаме ви ефективни рецепти за отстраняване на папиломи, кератоми и брадавици у дома, които ще ви помогнат да се отървете от тези кожни несъвършенства

папиломи
Ефективни народни рецепти за премахване на папиломи

Всеки знае, че с възрастта по кожата на тялото започват да се появяват неестетични израстъци – папиломи, кератоми, брадавици. Папиломите се образуват предимно в областта на мишниците и шията. Тези образувания могат да са източник на много неудобства, затова трябва да бъдат третирани навреме.

Премахването на папиломи в медицинско заведение ще струва много пари, особено ако трябва да отстраните няколко наведнъж. Също така, скъпо ще бъде лечението с лазер или специални химикали. А последиците от тези процедури могат да бъдат непредсказуеми.

За ваша информация: повърхностното отстраняване не е лечение. Всякакви болести или израстъци по кожата трябва да се лекуват отвътре, след като сте били прегледани от специалисти.

Има достъпни домашни начини за „премахване“ на досадните кожни образувания, които на практика са доста ефективни.

Куркума и рициново масло премахват папиломи

Смесват се в равни пропорции на куркума (на прах) и рициново масло. Сместа трябва да се нанесе с памучен тампон директно върху папилома. Оставете да действа около час, час и половина.

Внимание! Това не се отнася за бенките. Всички подобни образувания върху кожата, които са подозрителни по форма и цвят, е нужно да бъдат показани на лекар.

Трябва да се знае, че куркумата има способността да боядисва кожата в жълтеникаво. И ако искате да третирате папиломи по лицето и шията, можете да използвате само рициново масло (без добавяне на куркума).

Куркумата се използва и за вътрешна употреба.

Древна аюрведа рецепта:

Пийте тази смес ежедневно всяка вечер: 250 г мляко трябва да се загрее до 70 градуса и да се разбърка в него 1 чаена лъжичка куркума. За вкус се препоръчва добавяне на чаена лъжичка мед (ако не сте диабетик). Медът също има благоприятен ефект върху нощния сън.

Тази рецепта помага за лечение на съдови проблеми, атеросклероза, преодоляване на възпаления и грип. Систематичното използване на мляко с куркума ще ви даде сила и енергия.

Куркумата допринася за изтичането на жлъчката, така че при стомашно-чревни заболявания тя не трябва да се приема в големи количества.

Дафинов лист

За почистване на кожата и премахване на токсините от тялото, можете да вземете една супена лъжица дафинов лист (предварително смачкан) и да го залеете 1 литър вряща вода. Настоява се в продължение на 30 минути. С тази инфузия се препоръчва да се обтриват проблемните области на кожата.

След две седмици използване на дафиновата отвара резултатът ще бъде очевиден.

Източник: www.woman.ru

унгвент с чаено дърво
Унгвент с чаено дърво

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *