Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕВОФЕКС / EWOFEX

Съдържа фексофенадинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, натрий кроскармелоза, царевична скорбяла, повидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол, железен оксид

Предназначение

евофексЕВОФЕКС е антихистаминов продукт в два варианта – таблетки от 120 и от 180 мг. ЕВОФЕКС 120 се използва при симптомите на алергичен ринит – кихане, хрема, сърбеж в носа, зачервени и сълзящи очи. Симптомите са характерни за сезонните алергични ринити.

ЕВОФЕКС 180 е подходящ при кожни проблеми – сърбеж, зачервяване, уртикарии, свързани с алергична реакция.

Как се приема?

Приемът на ЕВОФЕКС зависи от диагнозата, възрастта и състоянието на потребителя. Взема се една таблетка дневно, с вода, без сдъвкване; 120 мг – при хрема и симптоми на алергичен ринит; 180 г – при уртикарии и други кожни реакции на дразнител тип алерген. Таблетките са подходящи за възрастни и за деца на възраст над 12 години.

Ако е пропуснат прием, таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Предозирането може да е опасно; необходима е медицинска консултация – особено ако пациентът почувства умора и сънливост, замайване, пресъхване на устата.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЕВОФЕКС най-често провокира симптоми като замайване, главоболие,сънливост, гадене, пресъхване на устата.

В по-редки случаи пациенти се оплакват от умора.

Има информация за редки състояния с алергични кожни реакции – зачервяване, сърбеж, екземи, диария, трудно заспиване и влошено качество на съня; нервност, стягане в гърдите, оток на лицето и гърлото, смущения в сърдечния ритъм – неравномерен или ускорен пулс. При симптоми на алергична реакция незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕВОФЕКС не бива да се използва при алергия към някой от компонентите на продукта.

Не се препоръчва при деца под 12 години, хора в напреднала възраст, потенциални потребители със заболявания на черния дроб или бъбреците.

Не се препоръчва при кърмене. Бременни могат да вземат медикамента само ако това е назначено от лекар и е крайно необходимо.

Взаимодействие с други медикаменти

Ефектът от действието на ЕВОФЕКС, приет паралелно с еритромицин или кетоконазол, може да се изрази в засилване на страничните ефекти.

Ако се налага прием на продукта с лекарства против стомашни киселини с алуминий и магнезий, между приема на препаратите трябва да се спази пауза от два часа.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 10 таблетки от 180 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *