ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Китайски професор: 6 начина за лечение на световъртеж

Китайският професор Ли Гуйлин предлага набор от 6 упражнения, които помагат при световъртеж

професор
Китайски професор: Тези 6 упражнения помагат при световъртеж

Без значение каква е причината за появата на световъртеж, всеки който изпитва замайване може да използва упражненията. Те помагат както на хора, които имат проблем с вестибуларния апарат, и заради това започва да им се вие свят, така и на пациенти с резки колебания на кръвното налягане и хипотония.

Професор Ли Гуйлин вярва, че човек може да бъде напълно здрав само ако нашият ин и ян са в пълна хармония. Затова той е съставил набор от упражнения, насочени към възстановяване и поддържане на хармония между тези сили. Упражненията са много лесни за изпълнение и са достъпни за почти всички.

Шестте упражнения, които помагат при световъртеж трябва да се правят всяка сутрин

Те ще бъдат от полза не само на хората, които имат проблеми с равновесието. Упражненията съвсем спокойно могат да се правят и от напълно здрави хора, както и от пациенти с други заболявания, бременни и родилки. За тях няма абсолютно никакви противопоказания.

Упражнение 1

Затопляне на дланите

Започнете с триене на дланите. Протегнете ръцете напред и започнете бързо да триете дланите си по посока на часовниковата стрелка, като постепенно забавяте търкането и въртенето. След като почувствате приятна топлина, търкайте ръцете надолу и нагоре. Затоплянето на дланите допринася за хармоничната работа на всички вътрешни органи.

Упражнение 2

Масаж на скалпа

След като сте затоплили дланите, трябва незабавно да продължите с разресването на косата с пръсти. Масажирайки скалпа, ние насърчаваме нашите вътрешни органи да работят, тъй като засягаме всички меридиани на тялото ни, които преминават през главата.

Редовният масаж на скалпа е много полезен за хората, които страдат от световъртеж. Освен това, жените ще имат и други ползи от масажа на скалпа. Той е превенция срещу бръчките и подобрява кръвообращението, като по този начин насърчава храненето на космените фоликули. Професор Ли Гуйлин препоръчва разресване на косата в посока от челото към основата на черепа. Пръстите трябва да бъдат сгънати така, че ръката да прилича на лапата на тигър, а завършването на масажа става с разтриване на врата – това се прави с дланите.

Упражнение 3

Масаж на ушите

Сега преминете към разтриване на ушите. За да направите това, затоплете ръцете си, както е описано в първото упражнение, и след това започнете да търкате цялата повърхност на ушната мида с палците си, завършвайки с масаж на меката част.

Упражнение 4

Масаж на краката

Краката също имат голяма концентрация на биологично активни точки, така че не се отказвайте от удоволствието да ги масажирате малко преди началото на трудния ден. Настанете се удобно и старателно масажирайте краката по цялата повърхност.

Упражнение 5

Упражнение на Кегел

След това вземете легнало положение и започнете да правите упражнението на Кегел. Стиснете мускулите на тазовото дъно и ги задръжте за 2 до 5 секунди, след това се отпуснете и повторете същото 10 пъти.

Упражнение 6

Упражнението „Златен петел“

Завършете с упражнението „Златен петел стои на един крак.“ Просто затворете очи, отпуснете се, повдигнете единия свит в коляното крак и изчакайте 2 минути. Направете същото и с другия крак. Ако в началото ви е трудно да поддържате баланса, ограничете се до няколко секунди и постепенно увеличете времето, през което прекарвате на един крак.

Не всеки вярва в такива методи на лечение, но има огромен брой случаи, които потвърждават, че традиционната китайска медицина може да прави чудеса за здравето. Но чудото не се случва само по себе си, трябва да се положат и усилия. Затова започнете да правите упражненията редовно, и след време сами ще се убедите в добрите резултати, които дават.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *