ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕСЛОРАТАДИН солуцио / DESLORATADINE oral solution

Съдържа деслоратадин, сорбитол, пропиленгликол, сукралоза, хипромелоза, натриев цитрат, безводна лимонена киселина, аромати, динатриев едетат, вода

Предназначение

деслоратадинТечната форма ДЕСЛОРАТАДИН е противоалергичен медикамент. Прилага се като средство за овладяване и контрол на алергични реакции. Приемът на този продукт не причинява сънливост. Благодарение на продукта се неутрализират симптоми като кихане, сърбеж и секреция от носа, зачервяване и сълзене на очите при сезонен и целогодишен алергичен ринит.

Той е полезен при уртикария, зачервяване и сърбеж по кожата, причинени от различни дразнители. Действието на ДЕСЛОРАТАДИН е продължително – през целия ден.

Как се приема

Медикаментът се приема веднъж дневно; дозата зависи от възрастта на пациента.

  • Деца от 1 до 5 години – 2.5 мл веднъж дневно;
  • Деца от 6 до 11 години – 5 мл;
  • Деца над 12 години и възрастни – 10 мл.

Дозата за деня се приема с или без храна, но веднага след поглъщането й трябва да се изпие неголямо количество вода. Схемата и продължителността на лечението са в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

При пропуснат прием дозата се взема при първа възможност или на другия ден, в обичайния размер. Не удвоявайте с цел компенсация! При случайно предозиране трябва да се направи медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Странични ефекти от приема на ДЕСЛОРАТАДИН солуцио се проявяват сравнително рядко. Най-често при деца на 1-2 години това са симптоми от рода на безсъние, висока температура и диария. При възрастни по-често има оплаквания за отпадналост и главоболие, пресъхване на устата.

В редки случаи има проява на алергични реакции като сърбеж и обриви, уртикарии, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане с хрипове.

Други странични ефекти са гадене и повръщане, болки в корема, диария, световъртеж, сънливост или безсъние, халюцинации, сърцебиене, неконтролирани движения, чернодробни смущения, болки в мускулите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този продукт не се прилага при алергия към някоя от съставките му.

Не се прилага при деца под едногодишна възраст.

Бременни и кърмачки задължително се консултират за възможно безопасно прилагане на този продукт.

Рискови пациенти са тези с бъбречни заболявания; необходима е индивидуална оценка за възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на продукта, при които е нанесена вреда върху здравето на пациента. Въпреки това пациентът следва да съобщи на лекуващия за медикаменти, които е приемал доскоро или трябва да продължи приема им паралелно с ЛОРАТАДИН.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 120 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *