ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НУРОФЕН лечебен пластир / NUROFEN medicated plaster

Съдържа ибупрофен; залепващ слой от макрогол, лево-ментол, стирен-изопрен-стирен блок съполимер, полиизобутен, глицеролов естер на хидрогениран колофон, течен парафин; подържащ слой от тъкан полиетилен терефталат; отделяща се лента от полиетилен терефталат със силиконово покритие

Предназначение

нурофенЛечебният пластир НУРОФЕН е нестероидно противовъзпалително средство, предназначено за локално симптоматично лечение при оток и болка. Пластирът е ефективен в продължение на 24 часа след поставянето му. Подходящ е за краткосрочна терапия при разтежение, навяхване и леки травми на крайник. Поставя се в близост до става или в зоната на разтежението.

Как се приема

Един НУРОФЕН лечебен пластир с дозирано съдържание от 200 мг ибупрофен е достатъчен за обезболяване на проблемна зона в продължение на едно денонощие. Ако е необходима продължаваща терапия, веднага след изтичането му се поставя втори пластир.

Преди използването на пластира кожата трябва да се измие и подсуши. Пластирът не се реже, не се мокри и не се бинтова. Оптималното използване на пластири НУРОФЕН е в рамките на 5 денонощия. Препоръчително е да се използват минимално количество пластири; в редки случаи се развива симптоматика, характерна за предозиране – гадене и повръщане, болки в корема, диария. Има вероятност от главоболие, кървене от стомашно-чревния тракт, слухови смущения.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с НУРОФЕН лечебен псалтир може да предизвика алергични реакции, изразени в обриви, зачервяване и сърбеж, уртикарии; дишане с хрипове, затруднено дишане.

Съобщавано е също за болки в стомаха, стомашен дискомфорт, бъбречни смущения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НУРОФЕН лечебен пластир не се използва при алергия към активната съставка или към някои от помощните компоненти. Не се препоръчва приложение и при проявена алергия към други нестероидни противовъзпалителни.

Пластирът не се полага върху наранена кожа, кожа с екзема, дерматит; не трябва да се полага върху лигавици, върху устата или очите.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Проблемни пациенти в риск са хората със заболявания на сърцето, черния дроб и бъбреците, с язва или чревни заболявания. за тях е необходим предварителен анализ на безопасното прилагане.

Да не се използва за лечение на деца или подрастващи под 16 години.

Лекуваното място не бива да се излага на слънчево греене или силно осветление.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени дали използването на пластира е безопасно, ако пациентът взема антикоагуланти, лекарства за смъкване на кръвното, ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от два пластира

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *