Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРИБУТИН / TRIBUTIN

Съдържа тримебутинов малеат, лактоза монохидрат, винена киселина, повидон, хипромелоза, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, титанов диоксид, макрогол

Предназначение

трибутинТРИБУТИН е спазмолитичен продукт, прилаган при нарушена чревна перисталтика. Приемът на продукта по лекарско назначение оптимизира т.н. чревен мотилитет и постига възстановяване на нормалните функции на чревния тракт.

Как се приема

Приемът на ТРИБУТИН трябва да бъде назначен от лекар. Обичайната доза е една таблетка от 300 мг дневно; приемът следва да бъде по едно и също време. Таблетката се поглъща цяла с вода – не бива да се стрива или сдъвква.

При необходимост терапията с продукта може да започне с дневна доза от 600 г, разпределени поравно за два приема – сутрин и вечер. Тази схема се спазва до 6 дни, след което се преминава към поддържаща дневна доза от 300 мг в рамките на не повече от три седмици.

Ако се пропусне прием, следващата доза се взема при първа възможност или се изчаква до другия ден. В този случай приемът е на обичайното количество. При случайно предозиране е важно да се направи консултация дори в случаите, когато няма необичайни симптоми впоследствие.

Възможни нежелани ефекти

Страничните реакции при лечение с ТРИБУТИН не са чести; обикновено се съобщава за смущения като сънливост и обриви. Има данни за алергични реакции като уртикарии, оток на Квинке, анафилактичен шок; съобщавано е за тежки кожни проблеми – еритема, екземи, зачервяване на големи кожни участъци с придружаваща висока температура и др; възможни са екземи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРИБУТИН не се използва при алергия към активната съставка или някое от помощните вещества.

Продуктът е противопоказан при бъбречна недостатъчност и органично заболяване на стомашно-чревния тракт като улцерозен колит, токсичен мегаколон, обструкции, илеус и пр.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не шофирайте, ако приемът на ТРИБУТИН е причина за сънливост и забавяне на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на продукта с други медикаменти, от които да са последвали вредни за пациента ефекти.

_

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за 20 таблетки от 300 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *