ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НЕОСАРА-КО / NEOSARA-CO

Съдържа олмесартан медоксомил, хидрохлоротиазид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, нискозаместена хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, талк, червен и жълт железен оксид

Предназначение

неосара-коНЕОСАРА-КО е медикамент за лечение на хипертония с две активни съставки. Олмесартан медоксомил разширява кръвоносните съдове, а хидрохлоротиазидът действа диуретично, т.е. насърчава изхвърлянето на излишните течности от организма. Комбинацията от двата компонента дава възможност за ефективен контрол върху стойностите на артериалното налягане и превентира инциденти като инфаркт или инсулт.

Как се приема

Прилагането на този медикамент трябва да бъде назначено от лекар в дози, съобразени със състоянието на пациента и диагнозата му.

Най-често препоръчваната дневна доза НЕОСАРА-КО е 20/12.5 мг еднократно. Ако това се окаже недостатъчно, лекуващият може да назначи по-висока доза с таблетките от 40/12.5 мг. Таблетката се взема по време на закуска, с вода. Таблетката се поглъща цяла.

При пропуснат прием таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не бива да се приема двойна доза с цел компенсиране. При предозиране е препоръчителна бърза консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Някои от проявяваните странични ефекти изискват бърза медицинска намеса. Сред тях са алергичните реакции (обриви, сърбеж, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане); силно спадане на кръвното налягане, свързано с алергичната реакция, като са възможни и припадъци.

Често съобщавани нежелани въздействия са главоболие, замайване и слабост, болка в гърдите, умора, отоци на крайниците. Възможни са някои отклонения в показатели на кръвната картина, нарушения на водно-солевия баланс.

Рядко пациенти се оплакват от бъбречни смущения, усещане за неразположение, нарушено съзнание. Възможно е страничните ефекти да се дължат само на една от активните съставки, например кашлица, болки в ставите, инфекция напикочните пътища – от олмесартан медоксомил; или болки в стомаха, гадене и повръщане, запек или разстройство – от хидрохлоротиазид.

При всички необичайни симптоми, които могат да се свържат с приема на този медикамент, пациентът трябва да се консултира с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕОСАРА-КО не се употребява при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при напреднало бъбречно или чернодробно заболяване, диабет, подагра, болести на жлъчката, нарушен водно-солеви баланс.

Да не се прилага по време на бременност и кърмене.

Не е подходящ за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Рискови пациенти, при които безопасното приложение се коментира предварително, са такива с трансплантирани органи, сърдечна недостатъчност или с проблеми на клапите и сърдечния мускул; с автоимунни заболявания, астма, обезводнени от диария или интензивно повръщане и др.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на някои медикаменти паралелно с НЕОСАРА-КО изисква корекция на дози или замяна с друг продукт с оглед безопасното приложение. Специално внимание изискват комбинациите с калий-съдържащи продукти, лаксативи, диуретици, стероиди, хепарин, антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, литий, антихипертензивни, антидепресанти и успокоителни, сънотворни, антихолинергични, лекарства за сърдечни болести, бета-блокери, противодиабетни, норадреналин, калциеви добавки и др.

__

Усреднена цена в аптеките – 25 лв за 30 таблетки 20/12.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *