Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 скрити заболявания, които са придружени от напукани пети

Ако спазвате всички мерки за предотвратяване на напукани пети, но въпреки това петите са грапави и осеяни с пукнатини, консултирайте се с лекар

напукани пети
Има ли вътрешни заболявания, които да са придружени от напукани пети?

Появата на напукани пети не е само козметичен дефект. Ето защо трябва да обръщате навреме внимание на състоянието на краката. Ранната диагностика може да ви спаси от заболявания или усложнения.

Ако търкате петите с пемза, за да се отървете от пукнатините, а те не преминават, има причина да посетите лекар. Това, за което обвинявате неудобните обувки и сухата кожа, може да бъде симптом на сериозно заболяване. Лекарите посочват ​​петте болести, които могат да бъдат придружени от напукани пети.

 

5 здравословни прични за напукани пети: 

 

Разширени вени

Напуканите пети са един от симптомите на латентните разширени вени. Подутите вени могат да бъдат дълбоко под кожата и няма да бъдат видими. Когато това се случи, заради запушването на кръвоносните съдове, кожата на краката не получава сила и започва да се напуква. Невъзможно е да се отървете напълно от скритите разширени вени. Но лечението трябва да започне възможно най-рано, за да се предотвратят усложненията.

Укрепването на кръвоносните съдове лекарите препоръчват да се превърне в рутина. Източници на витамин Р са плодовете и зеленчуците, които са оцветени в жълто. Също така витамин Р може да се открие в малината, касиса и шипката. Не забравяйте да ядете зеле, домати, магданоз и копър. Витамин Р се намира в големи количества и в елдата.

Освен това, трябва да допълвате диетата с храни, съдържащи витамин С: касис, киви, чушки. Аскорбиновата киселина укрепва стените на кръвоносните съдове и спомага за намаляване на отока.

Бъбречна недостатъчност

Възможно ли е дори да се предположи, че може да има нещо общо между напуканите пети и състоянието на бъбреците? Едва ли, но връзката все още е там. При бъбречна недостатъчност, нивото на урея в кръвта се повишава. Това пречи на нормалното кръвообращение. Следователно, кожата става суха, като тази сухота се усеща по цялото тяло. Петите също се напукват.

При бъбречна недостатъчност е важно да се храните правилно. Уреята в кръвта показва, че има твърде много протеини в тялото. Следователно, тяхната употреба трябва да бъде намалена.

Декомпенсиран диабет

Декомпенсираният диабет е състояние на организма, при което пациентът има постоянно високо ниво на глюкоза в кръвта и няма ефект от лечението. При това състояние кожата на крака изглежда като суха, напукана земя. Пукнатините обикновено са дълбоки. Обърнете внимание на пръстите. Между тях могат да се появят водни мехури, без дори за това да имат вина неудобните обувки. Пигментирани петна също се появяват. В този случай трябва да направите изследвания и да се консултирате с лекар.

Грижата за напуканите пети не е въпрос само на добра хигиена

Микоза

Микозисът е гъбичка. Ако се засели върху повърхността на петите, може да се появят сухи участъци с пукнатини и грапавини. Гъбичката първо разрушава горния слой на кожата, като в крайна сметка прониква все по-дълбоко и по-дълбоко. Кожата около пукнатините може да стане бяла или с лек зеленикаво-жълт оттенък. Основното нещо е да се започне лечението навреме.

Консултирайте се с Вашия лекар, който ще назначи вътрешна и външна употреба на лекарства. А вие на свой ред можете да добавите към вашата диета храни, които имат антибактериални и противогъбични свойства: чесън, спанак и шипка.

Гастрит

Почти незабележими пукнатини по петите могат да показват гастрит. Често се бъркат с нормална суха кожа. Но тук е важно да се обърне внимание на свързаните симптоми: пукнатини в ъглите на устните, както и сухота в устата и киселини. Препоръчително е да се наблюдава състоянието от лекар и да се промени диетата.

 

Ако петите са прекалено сухи, направете следното:

  • Отървете се от неудобните обувки, изработени от нискокачествени материали, които не са ваш размер.
  • Извършвайте редовни хигиенни процедури.
  • Оставете краката да си почиват периодично, ако ходите много или стоите по цял ден на стол или зад бюро.
  • Овлажнявайте петите с различни мазни кремове или такива, специално предназначени за крака.

Източник: krasotka.postimees.ee

крем за пети
БИЛКОВ КРЕМ ЗА ПЕТИ – за омекотяване и изглаждане на загрубялата кожа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *