Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СПАЗМОФАРМ / SPASMOPHARM

Съдържа метамизол натрий, питофенон хидрохлорид, фенпиверин бромид, вода

Предназначение

спазмофармСПАЗМОФАРМ се прилага за обезболяване при спазми на жлъчните пътища, бъбречни колики, спазми на гладката мускулатура в стомашно-чревния тракт, менструални неразположения. Продуктът е ефективен като средство за краткотрайно лечение при умерени и силни болки.

Как се приема

Този медикамент се инжектира мускулно от медицинско лице и под лекарски контрол. Съществува потенциален риск от анафилактичен шок при алергия към някоя от съставките на СПАЗМОФАРМ.

При деца над 15 години и възрастни еднократната доза е 2 до 5 мл; при необходимост тя може да се повтори след 6-8 часа, а целият лечебен курс е в рамките на 2-3 дни. Ако е необходимо продължаващо лечение, то се прави с перорални таблетки.

За пациенти в напреднала възраст, чернодробни или бъбречни заболявания лечебната доза трябва да се редуцира наполовина.

Ако е пропуснато инжектиране в рамките на планираната терапия, инжекцията се поставя при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Не се допуска увеличаване на дозата с цел компенсиране.

Предозирането може да провокира шум в ушите, гадене и повръщане, остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, гърч. Потърсете лекар, ако усещате световъртеж, прилошаване, задух и ви облива студена пот.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с този медикамент може да причини кожни ориви, отклонения в показатели на кръвната картина, смущения на сърдечния ритъм, бронхоспазми, бъбречни смущения, промени на артериалното налягане.

Съобщавано е също за агранулоцитоза, тромбоцитопения, гадене и повръщане, болки в корема, анемия, отслабване на имунната система и повишен риск от инфекции, главоболие и виене на свят, зрителни смущения, гастрит, обостряне на язвена болест и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СПАЗМОФАРМ не бива да се употребява при алергия към съставки на продукта, както и към други нестероидни противовъзпалителни или към пиразолонови производни.

Медикаментът е противопоказан при тежки бъбречни или чернодробни заболявания, при чернодробна порфирия или глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност, при стомашно-чревна непроходимост, мегаколон.

Този продукт не трябва да се прилага, ако пациентът страда от анемия, при нарушена функция на костния мозък, аденом на простатата, хипотония, атония на пикочния и жлъчния мехур.

Да не се използва при бременност и кърмене.

Медикаментът не е подходящ за лечението на деца под 15 години.

Рискови пациенти, за които се преценява индивидуално дали терапията със СПАЗМОФАРМ е безопасна, са болни от глаукома, сърдечни страдания, с бронхиална астма, с аналгетичен астма-синдром, с алкохолна непоносимост, със свръхчувствителност към консерванти и оцветители, дехидратирани, със заболявания на кръвта, с повишена температура, с нарушено кръвообращение.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за безопасното съвместяване на този медикамент с други, които пациентът трябва да приема по време на настоящата терапия или е приемал доскоро. Касае се за продукти като антикоагуланти, имуносупресори, сънотворни, перорални противозачатъчни, антипсихотици, лекарства за подагра, антидепресанти, обезболяващи и противовъзпалителни, литий, лекарства за високо кръвно, диуретици, метотрексат, за понижаване на кръвното и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за 10 ампули от 2 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *