ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРИЕКА / BRIEKA

Съдържа прегабалин, манитол, нишесте, талк, желатин, титанов диоксид, оцветители

Предназначение

бриекаБРИЕКА е медикамент, препоръчван при лечението на епилепсия, генерализирано тревожно разстройство, невропатични болки. Приема се по лекарско назначение, като се избира подходяща фабрично дозирана форма капсули от 25, 50, 75, 100, 150, 200, 225 или 300 мг.

Как се приема

БРИЕКА се приема в дневни дози и с продължителност, определени от лекуващия в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента. Най-често дневният прием е в диапазона 150-600 мг, разпределени на две или три равни дози. Капсулите се поглъщат цели, с вода, по едно и също време, без връзка с храненията.

Медикаментът постига овладяване на невропатични болки при диабет и херпес зостер. Възможно е тези състояния да са придружени с нарушения на съня, промени в настроението, умора.

Терапиите при епилепсия са от комплексен характер, като БРИЕКА е един от възможните компоненти в такова лечение. Продуктът е с добър ефект и при състояния на продължителен страх, раздразнителност, нестабилност, лесна умора, нарушено качество на съня – при генерализирано тревожно разстройство.

Ако е пропуснат прием на медикамента в обичайното време, добре е да се изчака времето за следващия и да се вземе обичайната доза. При предозиране може да се развият симптоми от рода на безпокойство, превъзбуда, обърканост и сънливост. Необходима е консултация с лекар.

Приемът на продукта не бива да се преустановява без лекарско назначение.прекратяването на терапията става при постепенно намаляване на обичайните дози в рамките на седмица. След спирането на БРИЕКА е възможно да се проявят симптоми като главоболие и гадене, тревожност, безсъние, болки, световъртеж, диария, депресивни състояния и пр.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са главоболие и световъртеж, сънливост. Често се проявяват и симптоми като увеличен апетит, раздразнителност и объркване, отслабване на либидото, нарушения на концентрацията, вниманието и паметта; замъглено виждане, виждане на двойни образи; умора и безсъние, проблеми с равновесието, гадене и повръщане, диария или запек, подуване на корема. Развиват се и странични ефекти като отоци, болки в мускулите и ставите, възпалено гърло.

В по-редки случаи настъпват промени в стойностите на кръвната захар, необяснимо отслабване, промени в настроението, халюцинации, пристъпи на паника, апатия и агресия, зрителни смущения, сухота на окото, болки в очите; нарушен сърдечен ритъм, сърдечна недостатъчност, колебания в артериалното налягане.

Наблюдавани са и смущения като зачервяване и горещи вълни, повишено образуване на слюнка, киселини в стомаха, повишена температура, студени тръпки, смущения в уринирането, слабост, жажда, стягане и болки в гърдите; промени в показатели от кръвната картина, повишени стойности на калий в кръвта. Описвани са също нарушения на месечния цикъл, студени стъпала и длани, алергични реакции – уртикарии, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане.

В редки случаи могат да настъпят гърчове, панкреатит, събиране на течност в коремната кухина, течност в белия дроб, бъбречна недостатъчност, кератит, неадекватно поведение, стопиране на цикъла.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРИЕКА не се прилага при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Необходима е предварителна медицинска консултация относно безопасността на приема при пациенти в напреднала възраст, с диабет, сърдечни и бъбречни заболявания, при алкохолизъм и лекарствени зависимости, при отклогения в чернодробните функции.

Не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене освен по лекарско назначение и под контрол.

Не се препоръчва шофиране, ако приемът на медикамента причинява замайване, влошено зрение, влошена координация и затруднена концентрация на вниманието.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с някои медикаменти усилва страничните ефекти от рода на замайване, намалена концентрация и сънливост. Да се внимава при съчетаване с обезболяващо от рода на оксикодон, лоразепам срещу тревожност.

Избягва се приемът на алкохол при лечение с БРИЕКА.

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за 60 твърди капсули по 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *