Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕРПЕКС  /  HERPEX

Съдържа ацикловир, цетостеарилов алкохол, течен парафин, пропиленгликол, натриев лаурилсулфат, полоксамер, бял мек парафин, вода

Предназначение

херпексХЕРПЕКС е крем/гел – противовирусно средство за лечение на лабиален херпес. Терапевтичното му въздействие се дължи на активната съставка ацикловир. Ако ХЕРПЕКС се приложи при първите симптоми за поява на херпес – изтръпване, сърбеж, зачервяване – има вероятност да не се развият неприятните на вид и болезнени мехури по устните или лицето. При вече оформен обрив приложението на крема съкращава оздравителния процеси предотвратява възможни усложнения.

Терапията с този продукт трябва да доведе до излекуване в рамките на десетина дни. Ако това не се случи или състоянието на пациента се влошава, задължително се търси лекарска намеса.

Как се приема

ХЕРПЕКС е продукт за локално външно приложение – крем или гел. Малко количество от него се полага с пръст върху зоната на херпеса, така че да се покрие целият обрив. Тази операция се изпълнява пет пъти дневно, на всеки 4 часа. В рамките на четири дни обикновено започва подобряване; ако това не се случи, лечението продължава до 10 дни. При липса на признаци за оздравяване задължително се консултирайте със специалист.

Препоръчваната от специалист доза не бива да се превишава. При лечение с този медикамент зоната на херпеса не се обработва с други лекарства. Задължително се избягва паралелното прилагане на бяла козметика и лосиони.

Herpes simplex е заразна патология; затова специалистите предупреждават при апликациите да се спазват стриктно препоръчаните хигиенни правила. След полагането на крема ръцете се измиват много внимателни. Преди това не трябва да се докосват други части на тялото, особено очите и устата. Човекът с херпес може да стане източник на вирусната зараза и за друг пациент при контакт.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са преходни кожни смущения след полагането на продукта: смъдене, сърбеж, парене; изсъхване и лющене на третирания участък.

В редки случаи се получават алергични реакции, изразени в зачервяване и контактен дерматит. Има данни за единични случаи на бърза алергична реакция с уртикарии, оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане, ангиоедем.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХЕРПЕКС не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът не се използва за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Да не се полага при други кожни инфекции, освен херпесни.

Това лекарствено средство НЕ Е ПОДХОДЯЩО за херпесни инфекции на гениталиите или очите.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар за възможния риск при лечение с продукта.

Апликациите не бива да се правят непосредствено преди хранене, тъй като има опасност част от продукта да бъде погълната.

Рискови пациенти, които са претърпели трансплантация на костен мозък или са ХИВ-позитивни, трябва да обсъдят с лекар дали прилагането на този продукт е безопасно за тях.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за опасни взаимодействия на ХЕРПЕКС с други медикаменти, хранителни добавки или храни. Въпреки това е необходимо мнението на медицински специалист за безопасното им съвместяване.

________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *