ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛОКОИД КРЕЛО / LOCOID CRELO

Съдържа хидрокортизонов бутират, цетостеарилов алкохол, макрогол цетостеарилетер, парафин бял мек, парафин твърд, пореч, рафинирано масло, бутилхидрокситолуен, пропиленгликол, безводен натриев цитрат, лимонена киселина, пропил парахидроксибензоат, бутал парахидроксибензоат, вода

Предназначение

локоид крелоЛОКОИД КРЕЛО е течен кортикостероид за локално външно приложение. Помага при зачервяване, сърбеж, лющене на кожата. Препоръчва се при повърхностни кожни заболявания, особено подходящ за окосмени зони на тялото. Преди употреба трябва да се отхвърли възможна инфекция, причинена от патогенни микроорганизми.

В лекарствената серия се препоръчва и маз с аналогично въздействие.

Как се приема

Разтворът ЛОКОИД КРЕЛО се нанася на тънък слой върху проблемната зона с помощта на памучен тампон; апликациите се изпълняват до три пъти дневно, според лекарските указания. С количеството не бива да се прекалява; има лимит до два флакона от 30 мл седмично.

Ако е пропусната процедура, терапията продължава във времето за следващата – по обичайния ред и без увеличаване на количеството. Предозирането може да провокира някои странични ефекти, за които ще стане дума по-късно.

Самоволното прекратяване на терапията с този продукт може да създаде условия за рецидив на оплакванията.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЛОКОИД КРЕЛО може да провокира в редки случаи реакции на свръхчувствителност: зачервяване и обрив, оток на лицето, устните и гърлото, затруднено дишане.

Продължителното приложение върху обширна площ на кожата може да причини смущения във функционирането на надбъбречните жлези. Такъв риск има особено при лечението на деца.

Има данни за случаи на повишено вътреочно налягане и катаракта като следствие от лечение с ЛОКОИД КРЕЛО. Често съобщавани смущения са тези на кожата и подкожните тъкани: усещане за парене и сърбеж, стрии, изтъняване на кожата, обриви, дерматит и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛОКОИД КРЕЛО не се назначава при алергия към някоя от съставките на продукта.

Противопоказан при кожни заболявания, причинени от вируси, бактерии или гъбички.

Да не се използва при акне, наранена кожа, ихтиоза; не е подходящ за лечение на кожни патологии, които са резултат от предишно лечение с кортикостероиди.

Не се препоръчва при бременност и кърмене, но е допустим за кратко, върху ограничена зона под лекарски контрол.

Да се избягва продължително и обилно прилагане при деца.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на този продукт, които са причинили вреда за здравето на пациента при паралелно приложение с други медикаменти. Независимо от това съвместяването следва да се анализира обстойно, за да се намери вариант с най-нисък риск от нежелани последици.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *