Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОМАКОР / OMACOR

Съдържа етилови естери на омега-3 мастни киселини – ейкозапентаенова и докозахексаенова, d-алфа-токоферол, желатин, глицерол, вода

Предназначение

омакорОМАКОР е лекарствен продукт за понижаване стойностите на холестерола и триглицеридите. Прилага се заедно с други медикаменти при повишени триглицериди или за възстановяване след прекаран инфаркт. Обикновено е препоръчван, ако лечебните диети не са дали резултат.

Как се приема

Капсулите ОМАКОР се поглъщат цели, с вода – без да се разтварят или дъвчат. Приемат се по време на хранене.

След преживян инфаркт е достатъчна доза от една капсула дневно; продължителността на приема трябва да бъде определена от лекар в зависимост от състоянието на пациента.

Дневната доза при високи стойности на триглицеридите е две капсули ОМАКОР. В някои случаи това не е достатъчно и лекуващият може да назначи по-висока доза, но не и над 4 капсули на ден.

При пропуснат прием обикновено се изчаква времето за следващия. Не е необходимо наваксване, т.е. компенсиране на пропуснатото чрез увеличаване на обичайната доза. Превишаването обикновено не причинява опасни последици, но не се препоръчва.

Възможни нежелани ефекти

Най-често потребители на този продукт съобщават за храносмилателни смущения, образуване на газове, подуване на корема и болка, запек, диария, гадене и повръщане, оригване, киселини.

В по-редки случаи могат да се развият симптоми като обриви и главоболие, чернодробни смущения, висока кръвна захар, подагра, замайване, вътрешни кръвоизливи и кръв в екскрементите; ниско кръвно, кървене от носа.

Съобщавано е и за алергични реакции, изразени основно в кожни обриви, уртикария, оток на гърлото и лицето, дихателни смущения. Последните симптоми налагат спешна медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОМАКОР не се прилага при алергия към един или повече компоненти на продукта.

Продуктът не се използва за лечение на деца.

Не се препоръчва при бременност и кърмене с изключение на случаите, когато продуктът е изрично назначен от лекар.

При рискови пациенти приемът е след анализ за безопасността на такава терапия и под лекарски контрол. Предупреждението е валидно за пациенти с диабет, заболявания на черния дроб и бъбреците; при пациенти в постоперативен период или на които предстои хирургична интервенция.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание изисква съчетаването с антикоагуланти; възможни са промени в приеманите дози.

_______

Усреднена цена в аптеките – 25 лв за опаковка от 28 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *