Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕЗОХИН / RESOCHIN

Съдържа хлорохин, царевично нишесте, талк, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 4000, титанов диоксид

Предназначение

резохинРЕЗОХИН е специфичен медикамент за профилактика и лечение на малария; срещу извънчревна амебиаза – вид паразитно заболяване, при условие че не може да се лекува с нитроимидазолови продукти; ревматоиден артрит/полиартрит при възрастни и деца. Използва се и в случаи със системен лупус еритематодес

Как се приема

Терапевтичен план или програма за профилактика с РЕЗОХИН се прави от лекуващия в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента. Таблетките в препоръчаните дози трябва да се приемат перорално по съответната схема – след хранене, с малко вода.

За профилактика на малария: изчислените съобразно възрастта и телесното тегло дози се приемат веднъж седмично, 1-2 седмици преди пътуването до области с малария и по време на пребиваването, както и четири седмици след това. Медикаментът се взема в един и същи ден от седмицата.

За лечение на малария стандартно се дават на възрастен 4 таблетки от 250 г, 6 часа по-късно още две такива таблетки и през следващите 2 до 4 дни отново 2х250 мг дневно. Дозите за деца над 50 кг се изчисляват персонално според теглото.

В случаите на хроничен полиартрит или системен лупус еритематодес при деца и подрастващи се изчислява индивидуална доза според теглото; тя се приема всеки ден за не повече от 6 месеца. Ако след този срок липсва подобрение, терапията търпи корекции. При възрастни с аналогични диагнози стандартният прием е една таблетка от 250 мг дневно; първи резултати може да има след 4-12 седмици, а оценка за ефективността се прави не по-късно от 6 месеца след първата доза.

Индивидуално се изчисляват и дозите при амебиаза, като продължителността на лечението е 14 до 28 дни.

При пропуснат прием поредната доза се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Задължително е да се внимава с предозирането заради възможните тежки последици. Високите дози от този медикамент въздействат силно върху сърдечно-съдовата система. Първите симптоми на предозиране са нарушения на сърдечния ритъм, главоболие и зрителни нарушения. Те могат да бъдат последвани от спадане на кръвното, загуба на съзнание, спиране на сърдечната дейност и дишането. Смъртта може да настъпи в рамките на 1 до 3 часа.

При умерено хронично предозиране се развива кардиомиопатия.

Ако предозирането засяга дете, първото действие е да го накараме да повърне и незабавно да потърсим медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент понякога въздейства негативно върху определени органи и системи на организма. Възможни са отклонения в кръвните показатели – брой на кръвните клетки, стойности на белите кръвни клетки. Има данни за алергични реакции – включително тежки, до анафилактичен шок. Регистрирани са случаи на анорексия, метаболитни нарушения, понижаване стойностите на кръвната захар.

Съобщавано е още за психотични реакции, световъртеж и главоболие, обърканост, дезориентация, ниско кръвно, влошено качество на съня, гърчове; полиневропатия, периферна невропатия. Възможни са зрителни нарушения, обратима ретинопатия, загуба на слуха и шум в ушите.

В редки случаи се установяват отклонения в сърдечните функции; кардиомиопатия. Сред често изпитваните странични ефекти са стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, диария. Възможни са отклонения в чернодробните функции.

Описвани са още симптоми като косопад, усложнения на проявени кожни заболявания, синдром на Стивън-Джонсън, болки в мускулите и ставите, намаляване на телесното тегло.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не бива да се приема при алергия към някоя от съставките на лекарството.

РЕЗОХИН е противопоказан при увреждане на ретината, нарушено кръвотворене, миастения гравис, при дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

Не бива да се приема от кърмачки или при крайна необходимост – кърменето да се прекратява. Бременни биха могли да приемат продукта за лечение на малария, ако лекуващият прецени това като възможно.

Да не се използва продължително като профилактика срещу малария при деца.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за възможния риск, ако пациентът приема лекарства за регулиране на сърдечния ритъм, трициклични антидепресанти, антипсихотици, други лекарства против малария.

Има специални указания за възможността продуктът да се съчетава с ваксини, пробенецид, кортикостероиди, метотрескат, дигоксин. Нараства рискът от странични ефекти при съчетаване с метронидазол.

_________

Усреднена цена в аптеките – 24 лв за опаковка от 100 таблетки по 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *