ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЙАЛОКЛИЙН / IALOCLEAN

Съдържа натриева сол на хиалуроновата киселина, сух екстракт от лайка, натриев бензоат, глицерин, l-аргинин, калиев сорбат, N-ацетилцистеин, натриев захаринат, ментов аромат, лимонова киселина, вода

Предназначение

йалоклийнЙАЛОКЛИЙН е спрей за гърло с хиалуронова киселина. Съдържа също екстракт от лайка – лечебно растение с доказан противовъзпалителен ефект. Продуктът дава възможност да се подпомогне лечението на възпалена и раздразнена лигавица на гърлото при простуда, грип и инфекции. Благодарение на хиалуроновата киселина върху лигавицата се образува филм, който задържа влагата, предпазва от нови раздразнения и ускорява оздравителния процес.

Препоръчва се при остър и хроничен орофарингит, дразнеща кашлица с различни причинители; в постоперативния период при интервенции в носоглътката; след прояви на гастроезофагеален рефлукс, причинили раздразнение на тъкани в зоната.

Продуктите ЙАЛОКЛИЙН включват в серията още спрей за нос и разтвор за апаратни инхалации.

Как се приема

Продуктът е предназначен за впръсквания в гърлото; подходящ за деца и за възрастни. При малки деца – под 2 годишни, е необходима консултация с педиатър.

Терапията на възрастни се изразява в 3-4 впръсквания до 5 пъти на ден. При деца се прилага редуцирана програма с 2-3 впръсквания до 4 пъти дневно.

Продуктът може при необходимост да се приема продължително. Необходимо е внимание при изпълнението, съдържанието не трябва да попада в очите.

Поне 10 минути след процедурата не трябва да се яде или пие нищо.

Възможни нежелани ефекти

При продължително използване са възможни алергични реакции от рода на дразнене на гърлото, кашлица, оток, обрив на лицето и пр. Подобни симптоми изискват прекратяване на приема и консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЙАЛОКЛИЙН не се употребява при алергия към някоя от съставките на продукта.

Не се препоръчва за деца под 2-годишна възраст; при проблеми и намерение да се използва този продукт, задължително се прави консултация с педиатър.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар преди употребата на продукти от серията ЙАЛОКЛИЙН.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЙАЛОКЛИЙН, които са били последвани от опасни странични ефекти. Въпреки това всяко медикаментозно съвместяване с участието на коментирания спрей трябва да бъде обсъдено с лекуващия.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за флакон от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *