ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масаж премахва назолабиални бръчки, помага при миопия, глаукома и катаракта

Лесен масаж, който може да правите сами у дома, помага не само да изглеждате по-добре, но и да въздействате върху няколко заболявания

масаж
Масаж на краниалните центрове

В човешкото тяло има 12 двойки краниални центрове, 5 от които са в устната кухина. Масажирането на тези зони има благоприятен ефект върху много здравни фактори.

Например, подобрява се кръвообращението и лимфния поток, стимулират се точките на биологична активност, подобрява се състоянието на устната лигавица и зъбите. Този вид масаж е много полезен при разстройства на паметта, слуха и дишането, може да помогне да се отървете от болезнените усещания по време на дъвчене и преглъщане, хъркане, подобрява речта, помага при миопия, глаукома и катаракта. Освен това масажната техника, която ще научите днес, влияе благоприятно върху състоянието на кожата на лицето, отпуска мускулите около устата, отстранява назолабиалните бръчки и също така връща обема на устните.

Самомасаж на бузите и брадичката

За целта на самомасажа ръцете ви трябва да са чисти. Добре е предварително да ги омекотите, като ги измиете със сода бикарбонат. Нанесете след това подхранващ крем и леко ги затоплете, като ги търкате една в друга.

Първо ще се работи върху дясната буза. Поставете четирите пръста на лявата ръка върху бузата. Кутрето и безименния са точно под костта на скулата.

След това с палеца и средния пръст ще трябва бръкнете в устата и да започнете масаж на бузата от вътрешната страна. Направете няколко кръгови движения, опитвайки се да покриете цялата устна кухина, стигнете до челюстната става, масажирайте устните. През цялото време ползвайте пръстите на дясната ръка като основа. По същия начин се обработва и другата буза.

Масаж с усукана кърпа

За втората част от масажа ще имате нужда от малка чиста памучна кърпа. Накиснете я в гореща подсолена вода (1 ч.л. сол на 1 чаша вода), изстискайте, оформете я по начина, показан на картинката и продължете да масажирате. Хванете кърпа в краищата, поставете под брадичката и рязко започнете да движите ръцете надолу и нагоре.

По време на масажа се уверете, че кърпата е топла през цялото време. Ако малко изстине, отново я намокрете. Направете около 100 разтърквания по брадичката, като някои от тях трябва да са насочени към бузите, така че търкането да попада върху страничните повърхности на брадичката. Що се отнася до силата на разтъркването, регулира се самостоятелно, като се уверите, че натиска не е твърде лек, но и не причинява болка или дискомфорт.

В края на масажа, загладете кожата на брадичката с кубче лед, след това нанесете богат крем, избран според типа кожа. За да приключите, направете няколко меки движения, които ще успокоят кожата.

Източник: Massage.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *