Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти с чесън на д-р Демартини: при ринит, болни стави и болка в ушите

Д-р Джон Ф. Демартини стана популярен след хит-филма „Тайната“. Неговите програми и учения изследват различни теми, свързани със здравето и благополучието

Лечение с чесън

Интересите на популярният лекар варират от свещеното изцеление на древните култури до най-съвременните технологии за лично развитие. В продължение на много години той имаше успешна клиника за хиропрактика и бе обявен за „хиропрактър на годината“. Сега д-р Демартини консултира други здравни специалисти, говори и пише по темите на здравето и личната трансформация. В България е популярен с книгата си „Пълна промяна на личността“, както и „Лечебната сила на любовта и благодарността“.

За лечебните свойства на чесъна ще научим днес от д-р Демартини, и по-специално за силата на една счукана скилидка чесън.

Д-р Демартини

Може ли човек да усети вкуса на чесъна през… краката? На пръв поглед това изглежда невъзможно. Но отговорът не е толкова очевиден, колкото изглежда.

За да сте сигурни, разрежете скилидка чесън на няколко парчета, сложете ги в найлонова торбичка и след това пъхнете в нея крака си. След няколко часа, заедно с изненадата, ще усетите и вкуса на чесън в устата си.

Отговорът се крие в свойствата на алицина – активната съставка на чесъна. Отдавна се знае, че това вещество е в състояние да проникне през човешката кожа и да „пътува“ през тялото, достигайки от всяка точка на човешкия организъм, дори и от единия край (крака), та чак до другия – устата.

Как се ползва счуканата скилидка чесън и в кои случаи е удачно нейното прилагане?

Почти всеки знае нещо за ползите от чесъна. Но повечето хора използват тази ароматна лечебна подправка само когато е необходимо да се засили имунната система или да се излекува настинка.

Особената миризма на чесъна, както и способността му да помага при различни заболявания, се дължи на естествения антибиотик алицин. Това вещество има мощни противовъзпалителни, антибактериални, имуностимулиращи и дезинфекциращи свойства.

Органичното съединение, също така може да понижи нивото на липопротеините с ниска плътност в кръвта, които се наричат „лош холестерол“.

Ето защо любителите на чесъна е по-малко вероятно да страдат от атеросклероза и нейните опасни последици, под формата на миокарден инфаркт, инсулт и други патологии на сърдечно-съдовата система.

Алицинът лесно, без да се нуждае от специален носител, преминава през клетъчните мембрани и прониква в кръвта чрез подкожните съдове. На тази активна съставка се основават някои от необичайните употреби на чесъна, които д-р Демартини споделя със своите последователи в социалните мрежи.

Как се използва чесъна външно?

Компреси при ринит

Методът за лечение на ринит с чеснови компреси идва от Китай. Направете на каша шест скилидки чесън. Разделете количеството на две равни купчинки, или ако искате просто пресовайте по три скилидки чесън отделно.

Подгответе предварително две памучни кърпи и чорапи. Памучните парчета не трябва да са много големи – колкото да ги завържете върху стъпалото. Ще ви трябва и найлон, с който да увиете краката.

Затоплете зехтина, напоете добре памучните парчета. Сложете счукания или пресован чесън върху плата и завържете така приготвения компрес в средата на крака. Изолирайте с найлон и обуйте чорапи отгоре. Дръжте компреса не повече от час. През това време ще имате усещане за парене в крака, а след това, благодарение на алицина, в дъха ви ще се появи миризмата на чесън. Това означава, че чесънът си е свършил работата, полезното вещество алицин е във вашата система, и течащия нос ще премине скоро.

Чесън помага при болки в ставите

Втриване в ставите

Почистете 7–8 големи скилидки чесън, смелете ги, налейте 0,5 литра ябълков оцет, добавете половин чаша водка, разбъркайте добре, затворете плътно и оставете на тъмно и хладно място за 3 седмици. След това филтрирайте.

Разтрийте болезнените стави с така полученото лекарство, за да облекчите болката и възпалението. Може да ползвате чесновата смес и при навяхвания.

Може да използвате чесън при болки в ухото

Малко чесън в болното ухо

Чесънът се справя отлично с облекчаване на болката в ушите. Съдържа съединения, които се абсорбират от кожата и проникват във вътрешното ухо, осигурявайки противовъзпалителен ефект.

За нанасяне е достатъчно да се смачка скилидка чесън, да се обвие с мека кърпа и да се постави в ухото за 30 минути. Тази процедура облекчава болката и насърчава заздравяването.

Не поставяйте чесъна твърде дълбоко в ухото. Не използвайте и твърде малко парче чесън.

Терапия с чесън при гъбички и мазоли

Зехтин и чесън при гъбички и мазоли

Чесън – напълно естествен и достъпен противогъбичен препарат. За да се отървете от гъбичките може да се прилага чеснова паста върху засегнатата област, смесена в равни пропорции с алкохол. Компресите със смес от чеснова каша и зехтин също са ефективни.

Маска за лице

Алицинът, който има антибактериални, противогъбични и антисептични свойства, е незаменима съставка в грижата за кожата на лицето, податлива на акне.

За да направите маска с чесън, нарежете три парчета чесън и ги счукайте, разбъркайте ги с две чаени лъжици заквасена сметана, яйчен жълтък, една супена лъжица сок от зеле и чаена лъжичка бадемово масло.

След като нанесете маската върху кожата, изчакайте 15 минути и я измийте с топла вода. Преди да използвате маската, е важно да се гарантира, че няма алергични реакции на кожата, както и открити рани по нея.

Редакционен съвет

Чесънът носи максимална полза в смляна форма. Богатата концентрация на алицин се наблюдава в чесновата каша, която е престояла на въздух за около 10 минути. Този период от време е необходим за освобождаването на алицина.

Ето защо е по-добре да изчакате, а не да нанасяте чесновата паста веднага след като сте я приготвили върху засегнатото място.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рецепти с чесън на д-р Демартини: при ринит, болни стави и болка в ушите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *