Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИНПЕКС / VINPEX

Съдържа винпоцетин, лактоза монохидрат, повидон, кросповидон, магнезиев стеарат

Предназначение

винпексВИНПЕКС е представител на групата ноотропни лекарства. Препоръчва се при нервни състояния и психични нарушения, свързани с влошено оросяване на мозъка. Дефицитите в кръвоснабдяването в този случай са свързани с процесите на стареене.

Как се приема

Приемът на ВИНПЕКС трябва да става според лекарски назначения. Стандартната дневна доза е 30 мг; продуктът се взема на равни части три пъти дневно, след хранене. Може да се прилага продължително; рязкото спиране на приема не стимулира синдром на отнемането.

Подобрение от приема на ВИНПЕКС може да се очаква най-рано след седмица, а трайно подобряване – след редовен тримесечен прием.

Ако пациентът пропусне да вземе поредната доза, той може да изчака времето за следващия прием и да вземе обичайното количество. При неволно предозиране е задължителна медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

ВИНПЕКС може да провокира диабет и повишен холестерол в кръвта. Сред най-често съобщаваните странични ефекти са главоболие, гадене, пресъхване на устата, намаляване на кръвното налягане, нарушено храносмилане.

В по-редки случаи става дума за промени в кръвната картина, отклонения в сърдечните функции, сърцебиене, високо кръвно, възпаление на кръвоносни съдове, запек или диария, обриви и сърбеж, копривна треска, болки в стомаха, смущения в чернодробните функции.

Много рядко е съобщавано за алергични реакции, анемия, приповдигнато настроение без причина, тремор на крайниците, гърчове, понижаване на телесната температура.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИНПЕКС не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Продуктът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Медикаментът не е добър за пациенти, преживели наскоро мозъчен кръвоизлив.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ВИНПЕКС в комбинация с други лекарства изисква да се отчетат взаимните въздействия и очаквания отслабен/усилен ефект от въздействието им. Такива продукти са медикаментите за намаляване на кръвното, продукти за регулиране на сърдечния ритъм, антикоагуланти, продукти за въздействие върху централната нервна система.

ВИНПЕКС усилва ефекта от метилдопа – това изисква всекидневно измерване на кръвното.

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *