Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как жена с почти ампутиран крак, диабет и сърце работещо на 5% живее втори живот?

„Всеки ден се събуждам щастлива, че имам шанса да съм жива“, споделя Вики Н.

На 48 години, Вики Н. е по-здрава от всякога. Откриването на заболяването диабет от тип 2 я мотивира да стане бдителна за диетата си и физическите упражнения.

вики н
„През последните 10 години свалих страшно много килограми. Преминах от размер 22-24 до размер 10. Така че наистина работих върху себе си, спазвах  средиземноморската диета, карах колело няколко пъти в седмицата.“

Вики е независима жена, винаги в движение. Тя притежава фризьорски салон, в който работи около 10-12 часа на ден. Вместо да си почива, както повече родители, чиито деца са напуснали гнездото, тя дава всичко от себе си. Тя има 2 сина на 23 и 21 години, които са се присъединили към Военноморските сили. По-късно осиновява няколко деца.

И тогава Вики стъпва на този камък. Тя развива страшна болка на левия си крак. Първоначално изглежда така, че болката отминава, но след като ходи определено време, забелязва, че кракът и се подува. Когато се консултира с личния си лекар, той я праща при ортопед.

Вики получава страшна диагноза

Лекарят махнал превръзката от крака й и казал: „Или отивайте в болницата да си направите операция или ще загубите крака си- това са вашите възможности!“- спомня си тя. Инфекцията се влошила толкова много, че имало шанс да загуби крака си от коляното надолу.

Без да има избор, Вики се подлага на операция, на която и махат половината от петата. Но когато се събужда, осъзнава, че това не е краят.

Разбрах, че съм имала масивен инфаркт. Лекарите не можели да повярват, че не изпитвам недостиг на въздух. Освен това имах инфекция на костите и все още можех да загубя крака си.“

Съветът на Вики Н.

сърце
Сърцето на Вики изпомпвало кръв около 5%- средно е около 55 до 60%. Най-трудното нещо било да се намери кардиолог, който да работи с пациент с толкова слабо функциониращо сърце

На синовете на Вики било дадено разрешение да летят за вкъщи, за да я видят. „Казаха им, че това е въпрос на живот и смърт„, казва тя със сълзи. „Беше удивително да ги видя, защото не знаех дали това ще се случи отново.“

Животоспасяващата процедура

Случаят на Вики бил малко по-сложен, защото имала блокажи на артериите. „Тя беше в пълна сърдечна недостатъчност„, казва Чад Д. Кристоферсън, директор на кардиологията в Баптисткия медицински център в Сан Антонио, Тексас.

Нейната нарушена циркулация била пряко свързана с проблема на крака и пръстите. Тя не осигурявала необходимото кръвоснабдяване, за да може да се лекува раната.
Някои от най-често срещаните симптоми на сърдечна недостатъчност включват намаляване способността за упражнения, крайниците се чувстват по-студени от обикновено, появява се гадене без причина, усеща се дискомфорт в гърдите и задържане на течности.

„Толкова съм млада и имам всичко, за което да живея“

Вики като фризьорка стои цял ден права и затова е приемала за нормално глезените й да са подути. Също така предполагала, че се чувства уморена, защото не спяла достатъчно.

Докторът на Вики изпълнява защитена PCI процедура, при която използва малка помпа, за да се изтласква кръв през сърцето, докато се поставят стентове (малки тръбички, които отварят блокирани артерии). „Операцията продължи около 3 часа и поставихме 6 стента“, споделя докторът.

Днес сърцето на Вики функционира на 35 %

синове
Вики със своите синове- Закари и Стийв.

Вики продължава да сваля килограми- вече носи размер 6.  Тя също предприема крачки, за да намали стреса в живота си- един от начините, по който го прави, е да споделя своята история. „Научих се да говоря повече. Това, което преживях, е нещото, което промени живота ми.“

Тя насърчава най-близките до нея да се хранят по-здравословно, да ходят на фитнес редовно, да си запишат среща с кардиолог и да си направят изследвания. „Диабетът беше често срещан в моето семейство, но не и проблемите със сърцето“, споделя Вики.

Но най-вече, тя кара хората да оценяват повече живота. „Чувствам се фантастично. Толкова съм млада и имам всичко, за което да живея. Моите момчета имат нужда от мен, приемните деца също. Имам майка, брат, редица приятели и клиенти от 30 години. Всичко това, което преживях последните години, ме кара да съм толкова развълнувана да живея ежедневието си. Съветвам ви и вие да го направите.

Източник: https://www.goodhousekeeping.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *