ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни съвети, гарантиращи спокоен сън

Ако ги спазите, веднага ще усетите разликата

Напоследък стават все по-малко хората, които могат да се похвалят, че имат пълноценен сън. Може би няма да е никак пресилено, ако кажем, че онези, които все още не са изгубили своя спокоен сън, са истински щастливци.

Какво трябва да направите, за да можете да заспите нормално и да имате спокоен сън?

Едно от нещата, които са от огромно значение за спокойния сън, е смяната на чаршафите. Колкото и невероятно да звучи, това е пряко свързано с липсата на спокоен сън или наличието на такъв. Сменяйте спалното бельо често, за да се радвате на здрав сън.

спокоен сън
Съвети за спокоен сън

Мнозина приемат съня като нормален завършек на деня и той наистина е такъв. За да бъде спокоен обаче, би било добре да избягвате някои от грешките, които може би допускате почти всеки ден.

Клиниката „Мейо“ съветва да сведете до 400 мг дневно приема на кофеин. Казано с други думи – не надвишавайте лимита от 2-3 чашки кафе на ден и не пийте последната от тях в късния следобед. Вероятно сте наясно с факта, че количеството кофеин варира в различните видове кафе.

Другата пречка за спокойния сън е приемът на твърде големи количества алкохол. За да се радвате на спокоен и пълноценен сън, не прекалявайте със спиртните напитки. Освен това трябва да отбележим, че алкохолът дехидратира сериозно организма. Както знаете, над 60% от човешкото тяло е вода. В този ред на мисли, ако не осигурявате на организма си достатъчно количество вода всеки ден, ще започнете да се чувствате отпаднали, уморени и ще ви измъчва главоболие…

Източници: Science Alert,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *