ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се отървем от неприятните въшки чрез естествени средства?

Въшките са малки животни, които нападат главите на децата между 3 и 11 година

Независимо дали в детската градина или в училище, тези насекоми са редовно присъстващи и се предават бързо, причинявайки сърбеж по скалпа и зад ушите.

въшкиИма няколко продукта срещу тези въшки, но те често съдържат химикали. За да се грижим по-добре за главите на нашите деца, ето някои естествени средства, които са ефективни, нежни и икономични.

Кои са тези естествени средства?

Майонеза

Да, майонезата може да се използва срещу въшките. Невероятно, но е ефективна. Нанесете върху цялата коса и оставете за 2 часа, след това измийте косата с обичайния шампоан. Ако косата все още е мазна, не се колебайте да подновите шампоана.

Оцет и масло

Направете смес от тези два продукта с равни количества и нанесете директно върху суха коса. Масажирайте известно време, за да може продуктите да проникнат добре. След това увийте косата в кърпа за 15 минути. Измийте с шампоан, към който преди това да сте добавили етерично масло от чаено дърво.

Бял оцет

Може да се използва и самостоятелно, като се нанася върху цялата коса на вашето дете. След това увийте главата с гореща кърпа и оставете оцета да подейства. След 15 минути измийте косата с шампоан, а миризмата на оцет ще изчезне скоро.

кокосово маслоКокосово масло

Въпреки силната миризма, кокосовото масло работи добре, когато се смеси с камфорна пудра. Продуктът се нанася през нощта, 4 пъти подред и косата се измива всяка сутрин.

Сода за хляб

Поръсете главата на детето и масажирайте скалпа за няколко минути, за да може продуктът да подейства. Бъдете внимателни, помолете детето си да държи очите плътно затворени, за да избегне пръски от содата в очите. След това измивате косата и изплаквате добре.

Друг метод с използването на сода за хляб е да се разреди в купа, пълна с гореща вода. Вземете гребенчето за въшки, сложете го в разтвора и разрешете косата. Повторете при необходимост. Накрая отново измивате косата.

Средства на основата на етерично масло срещу въшки

 

Етеричните масла са също толкова ефективни, колкото и кухненските продукти, но задължително се придържайте към дозата.

етерични маслаЕтерично масло от чаено дърво или лавандула
*2 супени лъжици зехтин
*4 капки етерично масло от чаено дърво или лавандула
*разбърквате и разтривате скалпа с разтвора
*изчаквате около 15 минути, след това измивате с шампоан

Вземете етерично масло от лавандула, евкалипт и розмарин, сложете по 4 капки от всяко в шампоана. Измийте както обикновено, леко масажирайте, докато почиствате шампоана. Изчакайте няколко минути, докато продуктът влезе в сила.

Въшките винаги са придружени с техните яйца, гниди. За да се елиминират ефективно въшките, трябва да се премахнат и гнездата им. Продуктите, споменати по-горе, имат за цел перфектно да почистят косата от тях. Тъй като въшките стават все по-устойчиви на инсектицидни химикали, по-добре е да се използват тези естествени средства.

Източник: https://www.masantedabord.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *