Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНДОРИН / INDORIN

Съдържа репаглинид, микрокристална целулоза, полоксамер 188, кроскарамелоза натрий, магнезиев стеарат

Предназначение

индоринПриемът на ИНДОРИН активира панкреаса за производство на повече инсулин – по този начин се намаляват стойностите на повишената кръвна захар. Продуктът се използва за лечение на диабет 2 – заболяване, при които задстомашната жлеза не продуцира достатъчно инсулин или организмът не реагира адекватно на наличните му количества. Прилагането на този лекарствен продукт трябва да се съчетава с умерена физическа активност и строга диета.

Как се приема

ИНДОРИН трябва да се приема по лекарска препоръка. Терапията започва с еднократната доза от 0.5 мг, която се взема непосредствено преди хранене или да го предхожда до 30 минути. При необходимост еднократната доза може да нараства до 4 мг, а максималната за деня не бива да надвишава 16 мг.

Ако е пропуснат прием, терапията продължава с обичайната доза преди следващото хранене. Не бива да се увеличава приемът с цел компенсиране на пропуснатото. Предозирането може да намали чувствително стойностите на кръвната захар и да се получи състояние на хипогликемия.

Приемът на ИНДОРИН не може да се прекратява без лекарско разрешение. Самоволното спиране на терапията може да влоши състоянието на пациент с диабет 2.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните смущения при прием на ИНДОРИН са болки в стомаха, диария и хипогликемия. В по-редки случаи е възможно да се развият алергични състояния – замайване и изпотяване, ускорено сърцебиене, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане. Съобщавано е и за чернодробни отклонения, запек, повръщане, зрителни смущения, остър коронарен синдром.

Към реакциите на свръхчувствителност се коментират също обриви и сърбеж, подуване на кожата, както и други реакции от типа на гадене, хипогликемична кома и загуба на съзнание.

При необичайни симптоми, които се проявяват след прием на този медикамент, пациентът и близките му следва да потърсят консултация с медик или лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИНДОРИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при диабет 1, диабетна кетоацидоза, тежко заболяване на черния дроб.

Продуктът не е подходящ за лечение на деца и подрастващи под 18 години, както и за хора на възраст над 75 години.

Лекуващият преценява конкретно безопасното прилагане на продукта, ако пациентът е с бъбречно заболяване, ако е боледувал наскоро от тежка инфекция, ако му предстои голяма хирургична интервенция.

Бременни и кърмачки не бива да се лекуват с ИНДОРИН.

Не се препоръчва шофиране за пациентите на ИНДОРИН, ако изпитват смущения от типа на зрителни отклонения, сърдечни проблеми, умора и слабост, забавени реакции и пр.

Взаимодействие с други медикаменти

ИНДОРИН е несъвместим с гемфиброзил – медикамент за регулиране на липидния обмен.

Необходима е точна преценка за лекарствените взаимодействия, ако се налага този продукт да се приема едновременно с МАО-инхибитори, АСЕ-инхибитори, бета-блокери, салицилати, противораковото октреотид, стероиди, нестероидни противовъзпалителни, диуретици, перорални противозачатъчни, даназол, симпатикомиметици, хормони на щитовидната жлеза, антибиотици, циклоспорин, клопидогрел, продукти с компоненти от жълт кантарион и др.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за 90 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *