ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РАЗАГИЛИН / RASAGILINE

Съдържа разагилин тартарат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, прежелатенизирано нишесте, талк, натриев стеарилфумарат

Предназначение

разагилинРАЗАГИЛИН е медикамент, препоръчван за лечение на болестта на Паркинсон. При тези терапии се прилага самостоятелно или в комбинация с леводопа. Действието му оптимизира продукцията на допамин в мозъка, с което се подобрява контролът на движенията у пациентите.

Как се приема

РАЗАГИЛИН се приема по лекарско назначение. Обичайната доза е една таблетка от 1 мг, приемана сутрин, всеки ден. Продуктът може да се приема с или без храна.

Ако пациентът пропусне прием, обичайната доза без корекции се взема на следващия ден. При предозиране е наложителна бърза медицинска консултация.

Приемът на медикамента не бива да се прекратява, ако лекуващият не е наредил това.

Възможни нежелани ефекти

Най-често изпитваните и коментирани странични ефекти от приема на медикамента са главоболие и дискинезия. Съобщава се още за коремни болки, болки във врата, ангина пекторис, висока температура и неразположение, гадене и повръщане, метеоризъм, ниско кръвно, падания, отслабен апетит, пресъхване на устата, запек, болки в ставите и мускулите, артрит, затруднения в координацията на движенията, световъртеж, дистония, ринит, кожни раздразнения и обриви, конюнктивит, чести позиви за уриниране.

В по-редки случаи пациенти се оплакват от обриви с мехури; има данни за повишен риск от инсулти и инфаркт на миокарда.

При някои пациенти са регистрирани неконтролирани импулси от сексуален тип; тяга към хазарт и харчене, натрапчиви мисли.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РАЗАГИЛИН не трябва да се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при пациенти с чернодробни страдания.

Да не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с този медикамент само по изрично лекарско назначение.

Взаимодействие с други медикаменти

РАЗАГИЛИН е несъвместим с МАО-инхибитори и продукти с жълт кантарион, както и с обезболаващото петидин.

Необходима е консултация за безопасно съвместяване на медикаменти, ако на пациента се налага да приема РАЗАГИЛИН едновременно с антидепресанти, антибиотика ципрофлоксацин, симпатикомиметици и капки за очи и за нос, лекарства срещу простуда със съдържание от ефедрин/псевдоефедрин.

При лечение с определени медикаменти е необходимо то да се прекъсне и да се изчака буферен период от 2-5 седмици, преди да започне терапията с РАЗАГИЛИН.

__

Усреднена цена в аптеките – 46 лв за 28 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *