Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАНИЗ / TANYZ

Съдържа тамсулозинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, кополимер на метакрилова киселина – етил акрилат (1:1), полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, триетил цитрат, талк, желатин, оцветители

Предназначение

танизТАНИЗ се препоръчва при лечение на мъже с проблеми на уринарните функции. Съдържа активната субстанция тамсулозин; благодарение на нея отслабва напрежението на мускулатурата в простатата и уретрата, така че уринирането се улеснява. Същевременно се редуцират твърде честите позиви за уриниране, без пикочният мехур да е пълен.

Прилага се при доброкачествена хиперплазия на простатата с изразени симптоми като тънка струя, прекъсване на уринирането, неконтролирани позиви за уриниране, често уриниране в различни части на денонощието, особено нощем.

Как се приема

ТАНИЗ се приема по лекарско назначение. Обичайната норма е една капсула дневно; тя се приема след закуска или след първото за деня хранене. Поглъща се цяла – без дъвчене или разтваряне.

Ако е пропуснат прием, капсулата може да се вземе по-късно същия ден; при пропуснат ден терапията продължава на следващия, без да се взема повече за компенсация.

При предозиране е възможно да се получи ускоряване на сърдечния ритъм, спад на артериалното налягане, прималяване. Необходима е медицинска помощ.

Продуктът е за дългосрочен прием. Преждевременното прекратяване на терапията може да създаде условия за рецидиви на болестния проблем.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТАНИЗ често причинява последици като различни затруднения при еякулацията, световъртеж; по-рядко – сърцебиене, главоболие, замайване и понижаване на кръвното, гадене и повръщане, диария или запек.

Има информация за алергични реакции – кожни дразнения, зачервяване и сърбеж, уртикария, умора и слабост. Възможни са също бързо развиващи се отоци по лицето и гърлото,затруднено преглъщане и говор.

В много редки случаи се развиват аритмии и тахикардия; приапизъм; обриви по лигавиците на очите и устата, носовите проходи, гениталиите. Споделяна е и информация за кървене от носа, зрителни смущения, пресъхване на устата.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАНИЗ не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при тежки заболявания на черния дроб и при ниско кръвно налягане, свързано с припадъци при промяна на телесната позиция.

При замайване и прилошаване след прием на медикамента пациентът трябва да седне или да легне, симптомите са преходни. Пациентите с бъбречни проблеми са рискова група; безопасният прием на ТАНИЗ се преценява индивидуално.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Пациент, който приема медикамента, трябва да информира за това лекуващите, ако му предстои хирургична интервенция.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на ТАНИЗ с други медикаменти се анализира предварително, като се избягват комбинации с чувствителни лекарствени взаимодействия – например еритромицин, кетоконазол. Не се препоръчва паралелен прием с други лекарства от типа на ТАНИЗ, т.е. алфа 1 – адренорецепторни блокери (възможно е чувствително спадане на кръвното).

_________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 30 капсули от 0.4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *