Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АРТРОН А / ARTRON A

Съдържа глюкозаминов сулфат, натриев хлорид, сорбитол, лимонена киселина, натриев цикламат, аромати, царевичен малтодекстрин, арабска гума

Предназначение

артрон аАРТРОН А  е нестероидно противовъзпалително и противоревматично средство, чието действие е базирано на глюкозаминовия сулфат. Прилага се за симптоматично лечение – за болка и възпаление – при остеоартрит. Улеснява и подобрява подвижността при ограничени ставни функции. Приема се продължително.

Как се употребява

АРТРОН А се взема веднъж дневно по време на хранене. За целта едно дозирано саше се разтваря в чаша вода и разтворът се изпива на глътки. За да се почувства положителен ефект е необходим дългосрочен редовен прием; понякога подобрението настъпва след 2-3 седмици, в други случаи са необходими месеци. Ако след 2-3 месеца употреба на АРТРОН А не са постигнати подобрения, пациентът следва да обсъди с лекуващия промяна в терапията.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема редовната доза. Не бива да се удвоява приеманото количество с цел компенсиране на пропуснатото. Случайното предозиране може да има последици, затова в подобни случаи пациентът трябва да се свърже с лекуващия за консултация.

Ако пациентът почувства подобрение, той не бива самоволно да прекратява приема – ако лекуващият не препоръча това изрично.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от приема на АРТРОН А са гадене и влошено храносмилане, умора и сънливост, главоболие, запек, болки в корема.

В по-редки случаи се регистрират алергични реакции като зачервяване на кожата и сърбеж, обриви, както и замайване, зрителни смущения, косопад.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АРТРОН А не се прилага при алергия към някоя от съставките, както и към черупки от мекотели.

Продуктът не се използва за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Необходима е консултация за рискови пациенти, при които се оценява опасността от негативни ефекти или усилена проява на странични въздействия. Отнася се за хора с астма, смущения във функциите на черния дроб и бъбреците, при преддиабетни състояния.

Не бива да се приема при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно съчетаване на АРТРОН А с други медикаменти, като са възможни промени в дозировките, в режима на прием, замяна с друг медикамент и пр. особено важно е това, когато пациентът трябва да приема и антикоагуланти, тетрациклинови антибиотици и пр.

________

Усреднена цена в аптеките – 27 лв за 20 дозирани и фабрично запечатани сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *