ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При кои здравословни проблеми помага озонотерапията?

Озонотерапията помага при дископатия и дискова херния

Озонотерапията е сравително нова оздравителна методика. Помага при редица здравословни проблеми, сред които дискова херния, артрит, ревматизъм и др.

озонотерапията
Озонотерапията е уникален метод на лечение!

Озонотерапията може да бъде осъществена по множество начини:

– Мускулна инжекция – смес от кислород и озон се инжектира в седалищния мускул;

– Ректална инсуфлация – смес от кислород и озон се вкарва в ректума и се абсорбира през червата;

– Автохемотерапия – изтеглят се около 10-15 мл от кръвта на пациента, третират се със смес от кислород и озон и се инжектират обратно в кръвоносната система;

– Вътрешноставна инжекция – третирана с озон вода се инжектира в ставите на пациента, за да се лекува артрит, ревматизъм и други ставни болести;

– Озонирана вода – озонът се вкарва под формата на мехурчета във вода, която се използва за почистване на рани, изгаряния и кожни инфекции или за лекуване на устата след зъбна хирургия;

– Озонирано масло – озонът се вкарва под формата на мехурчета в дървено или шафраново масло, образувайки крем, който се използва за лекуване на гъбични инфекции, ухапвания от насекоми, акне и кожни проблеми;

– Озонова торбичка – озон и кислород се изпомпват в херметически затворена торбичка, която обхваща подлежащата на лечение област и позволява на телесните тъкани да абсорбират сместа.

Водороден пероксид

Той може да бъде използван интравенозно в разтвор 0,03%. Вкарва се бавно във вените на пациента за период от един до три часа. Лечението се провежда около веднъж седмично за хронични болести, но може да се прилага и ежедневно при остри болести като пневмония или грип.

Курсът на терапия с интравенозен водороден пероксид варира от една до 20 дози в зависимост от състоянието на пациента и вида на заболяването. Инжекции с 0,03% водороден пероксид се използват също така за лекуването на ревматоиден артрит и остеоартрит (артроза).

Разтворът се инжектира директно във възпалената става. Водородният пероксид може да се използва външно за лекуване на схванати стави, псориазис и гъбични инфекции.

Пациентът се потапя за минимум 20 минути във вана с топла вода, към която са добавени 0,5 литра от 35% хидроген пероксид за външна употреба.

Кислородът обикновено се подава на пациента като газ; озонът – като газ, смесен с кислород или вкаран под формата на мехурчета във вода или масло; а водородният пероксид – като 0,03% разтвор за интравенозни инжекции или 35% разтвор (разреждан) за външна хидротерапия.

Източници:poltava-crimea.ru,sovjen.ru,Фрамар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *