ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гимнастика за подобряване на зрението по метода на Александър Дрожеников

Гимнастиката за подобряване на зрението е предназначена за пациенти, които вече страдат от различни офталмологични заболявания, както и за профилактика

Работа пред компютъра, четене по време на път или при слаба светлина, стрес, нервно напрежение и безсъние са само някои от рисковите фактори, които водят до влошаване на зрението. Всичко това може да предизвика появата на някои офталмологични заболявания, с течение на времето.

На фона на стреса могат да се развият и рефракционни заболявания – миопия, далекогледство, астигматизъм. С възрастта идва и атрофията на ретината, катаракта и глаукома. Всички тези заболявания водят до нарушено зрение. Въпреки това, те могат да бъдат лекувани, и най-важното – да се предпазим от появата им.

Руският специалист-натуропат, физиотерапевт и лечител Александър Дрожеников представя своя метод за очна гимнастика. Освен, че подобряват зрението, упражненията помагат и при различни офталмологични заболявания и предотвратява тяхното развитие.

Гимнастика за подобряване на зрението

Народният лечител и основател на училището за дълголетие Александър Дрожеников винаги се доверява само на най-добрите и доказани упражнения и здравословни практики. Този път той съветва как се прави една по-интензивна гимнастика за очите – Тао-Ин. Това са упражнения, които не само подобряват зрението, но и имат благоприятен ефект върху кръвообращението в областта на очите и главата.

По-долу може да изгледате видео, с помощта на което да видите техниката на изпълнение на тези упражнения. Междувременно, нека да разберем кое как се прави.

ГИМНАСТИКА ЗА ОЧИТЕ

Упражнение номер 1

 

Упражнението се изпълнява от седнало или изправено положение, както предпочитате. Заемете удобна позиция, сложете ръце на очите и се отпуснете. Направете 3-4 дълбоки вдишвания и издишайте – бавно и дълбоко. С всяко издишване изчиствайте ненужните мисли от главата си.

Това е един вид приспособяване към упражненията. Трябва да се успокоите, да се отървете от външни мисли, да се потопите в себе си и да се концентрирате върху упражненията.

Упражнение номер 2

 

Трите пръста (показалец, среден и безименен) се поставят на горния край на орбитата под веждите, започвайки от ръба на носа. Притискането се движи по горния край на орбитата от носа до слепоочията. Просто вървете по долния ръб на орбитата.

Упражнявайте силен, но внимателен натиск, за да не увредите очите.

Упражнение номер 3

Със същите три пръста натиснете кухината над гнездата. Първо масажирайте с кръгови движения, след това направете силен натиск и го освободете рязко.

Поставете пръстите си под окото, масажирайте с активни движения и след това натиснете и освободете.

Упражнение номер 4

Сега преместете пръстите си към зеницата, със затворени очи. Натискаме много спокойно, но силно. Натискаме и напускаме, повтаряме 10 пъти.

Упражнение номер 5

Хванете горния клепач с палец и показалец и дръпнете нагоре и надолу бавно и внимателно 50 пъти. Движението трябва да бъде премерено. Ако почувствате болка или дискомфорт, направете почивка.

Упражнение номер 6

И последното упражнение: натиск с палеца и показалеца върху носа, в края на очите. Пребройте до 10, натиснете и след това освободете.

Това е активна гимнастика, която засяга цялото тяло. Благодарение на нея, можете да възстановите зрението, да го подобрите, както и да облекчите умората на очите. Придобийте навика след работа или преди лягане, за да направите този малък набор от упражнения.

И ето го обещаното видео, в което Александър Дрожеников ще разкаже повече за упражненията.

Още след първата реализация на комплекса ще почувствате подобрение. Упражненията помагат на хората с далекогледство, късогледство, глаукома и астигматизъм. В допълнение, тази гимнастика подобрява кръвообращението в областта на очите и главата, и също така нормализира работата на сърцето.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *