Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕЛОКОРТ / MELOKORT

Съдържа мометазонов фуроат, пропиленгликол, макрогол 400, етанол (96%),  полисорбат 80, безводен динатриев фосфат, концентрирана фосфорна киселина, натриев бензоат, лимонена  киселина, динатриев едетат, бутилхидроксианизол, течен парафин, цетилов  алкохол, глицерил стеарат, вода

Предназначение

мелокортМЕЛОКОРТ е продукт за локално външно приложение. Мощен кортикостероид с противовъзпалително, противосърбежно и противоалергично действие. Обичайното му приложение е при атопичен дерматит и псориазис. Прилага се при деца и при възрастни.

Как се приема

Малки дози МЕЛОКОРТ се нанасят на тънък филм веднъж дневно в проблемните участъци на кожата. При реакция от типа на зачервяване или усилване на сърбежа лечението с този продукт трябва да се прекрати.

Важно условие за ефективността на лечението е да се изпълняват точно указанията на лекуващия, особено ако става дума за деца. При тази възрастова група прилагането на кортикостероида не бива да продължава повече от пет дни, като обработената кожа се оставя без превръзки.

Лечението на псориазис с МЕЛОКОРТ трябва да е под системен контрол поради риск от развитие на толеранс, генерализиран гноен псориазис или токсичност.

Избягва се продължителното прилагане на медикамента при всички пациентски групи.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи прилагането на МЕЛОКОРТ може да предизвика кожно раздразнение, зачервяване, мравучкане и сърбеж. Има данни за съпътстващи симптоми като възпаление на космени фоликули, акне, промени в третираната кожа – изтъняване и обезцветяване; образуване на стрии, вторични инфекции, възпаление в зоната около устата, контактна алергия.

Не се препоръчва продължителна употреба на продукта, особено върху по-голяма площ. В такива случаи са възможни системни прояви като отоци и увеличаване на телесното тегло. При пациенти деца не са изключени проблеми с растежа и развитието.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЕЛОКОРТ не се използва при алергия към някоя от съставките или към друг кортикостероид.

Продуктът не бива да се прилага върху кожа, която е засегната от друго заболяване заради риска от усложняването му – например розацея, акне, генитален сърбеж, херпеси, гъбични инфекции, усложнения след ваксиниране.

Медикаментът е с ограничена употреба до пет дни при деца, както и върху кожата на лицето за всяка възраст.

Продуктът е противопоказан за лечение на офталмологични проблеми, за продължителна терапия, под памперси или пелени.

Не се препоръчва употреба на крема при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на МЕЛОКОРТ, които да са повлияли негативно върху здравето на пациента.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *